Инфо

10. март 2021.10. мар 2021.
Pixabay

Pixabay

ДДОР убрзава исплату штете пољопривредницима у Србији

Компанија ДДОР осигурање саопштила је данас да је у сарадњи са БиоСенс институтом развила посебну мобилну апликацију која ц́е пољопривредним произвођачима омогућити пријаву штета од временских непогода након што је настала на њиви или воћњаку.

"На овај начин, уз дигитализацију, поступак процене штета биће бржи, једноставнији и ефикаснији, а произвођачи ће брже моћи да наставе са радом", наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће апликација бити бесплатна за све осигуранике ДДОР-а, са полисама које покривају њихове усеве и плодове и доступна за преузимање на "Гоогле Плаy".

"ДДОР ТЕРРА представља још један корак у значајном процесу наше дигитализације, чији је циљ унапређење квалитета услуга које пружамо нашим клијентима", изјавио је председник Извршног одбора ДДОР осигурања Гиоргио Марцхегиани.

Према речима државног секретара Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Сенада Махмутовића то Министарство је у протеклој години исплатило 28.100 захтева за подстицаје осигурања и за то је издвојено 1, 25 милијарди динара.

"Повраћај премије осигурања је од 40 одсто до 70 одсто на подручју Моравичког, Златиборског, Колубарског, Подунавског и Шумадијског управног округа, умањене за износ пореза и важиће и ове године", рекао је Махмутовић.


Извор Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa