14. februar 2019.14. feb 2019.
VSS: Više ne u Split

VSS: Više ne u Split

Srpski vaterpolo klubovi do kraja sezone ne žele da igraju utakmice u Splitu, kao i borilištima udaljenim manje od 200 kilometara od grada u kome su prošlog vikenda napadnuti igrači Crvene zvezde.

To je zaključan sastanka na kome su učestvovali klubovi koji se takmiče u regionalnoj ligi (Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Radnički, Vojvodina, Nais i Valjevo) i predstavici Vaterpolo saveza Srbije.

Dopis rukovodstvu Regionalne lige prenosimo u celosti

Poštovani sportski prijatelji,

Svi smo svesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9. februara 2019. godine uoči odigravanja utakmice 12. kola VK Mornar - VK Crvena zvezda, gde su hladnim oružjem, od strane grupe huligana, napadnuti sportisti VK Crvena zvezda.

Nažalost, taj napad huligana bio je motivisan etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom. Ono što nas ohrabruje su izjave osude svih relevantnih faktora u Hrvatskoj, kako političkih tako i sportskih, kao i brza reakcija hrvatske policije. Iskreno verujemo da se neće samo na tome završiti već da će počinitelji ovog zlodela biti najstrože kažnjeni.

Inicirano gore navedenim, rukovodstvo VSS održalo je sastanak s predstavnicima srpskih klubova, učesnika RVL kako bi analizirali novonastalu situaciju i preduzeli određene korake.

Kao zaključak tog sastanka donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, učesnika RVL, da do kraja tekuće sezone iz sigurnosnih razloga ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i borilištima udaljenim manje od 200 kilometara od Splita.

Za VK Crvena zvezda je u ovom trenutku neprihvatljivo gostovati u Splitu, što su jednoglasno podržali ostali klubovi iz Srbije, te vam ovim putem upućujemo molbu da nam izađete u susret i omogućite da se preostale utakmice planirane na spomenutom području premeste, kako bi tako završili već započeto takmičenje.
N1 portal

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa