Инфо

14. фебруар 2019.14. феб 2019.
ВСС: Више не у Сплит

ВСС: Више не у Сплит

Српски ватерполо клубови до краја сезоне не желе да играју утакмице у Сплиту, као и борилиштима удаљеним мање од 200 километара од града у коме су прошлог викенда нападнути играчи Црвене звезде.

То је закључан састанка на коме су учествовали клубови који се такмиче у регионалној лиги (Црвена звезда, Партизан, Шабац, Раднички, Војводина, Наис и Ваљево) и представици Ватерполо савеза Србије.

Допис руководству Регионалне лиге преносимо у целости

Поштовани спортски пријатељи,

Сви смо свесни догађаја који су се одиграли у Сплиту 9. фебруара 2019. године уочи одигравања утакмице 12. кола ВК Морнар - ВК Црвена звезда, где су хладним оружјем, од стране групе хулигана, нападнути спортисти ВК Црвена звезда.

Нажалост, тај напад хулигана био је мотивисан етничком мржњом, што у сваком случају представља најтежи могући вид насиља. Само пуком срећом по све нас, тај напад се није завршио трагичним исходом. Оно што нас охрабрује су изјаве осуде свих релевантних фактора у Хрватској, како политичких тако и спортских, као и брза реакција хрватске полиције. Искрено верујемо да се неће само на томе завршити већ да ће починитељи овог злодела бити најстроже кажњени.

Иницирано горе наведеним, руководство ВСС одржало је састанак с представницима српских клубова, учесника РВЛ како би анализирали новонасталу ситуацију и предузели одређене кораке.

Као закључак тог састанка донесен је јединствен став свих српских клубова, учесника РВЛ, да до краја текуће сезоне из сигурносних разлога не учествују на спортским борилиштима у граду Сплиту, као и борилиштима удаљеним мање од 200 километара од Сплита.

За ВК Црвена звезда је у овом тренутку неприхватљиво гостовати у Сплиту, што су једногласно подржали остали клубови из Србије, те вам овим путем упућујемо молбу да нам изађете у сусрет и омогућите да се преостале утакмице планиране на споменутом подручју преместе, како би тако завршили већ започето такмичење.
Н1 портал

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa