Инфо

1. септембар 2020.1. сеп 2020.
Фото: UEreport Serbia

Фото: UEreport Serbia

Подржи акцију, рециклирај!

Тим EcoEmergency који се бави промовисањем важности рециклаже чине ученице Шабачке гимназије Јелена Адамовић, Марија Живановић и Катарина Пантелић. Захваљујући учешћу у Generation Unlimited програму Шапчанке су за своју идеју обезбедиле менторску и новчану подршку за реализацији пројекта "Како мотивисати младе да почну да рециклирају?".

Жеља им је да подстакну друге, пре свега младе да рециклирају и промене однос према животној средини, те су за слоган одабрале "Не депонија, него рециклажа!". У том духу прва станица је школско двориште и канте за одлагање папира како би ученици, али и суграђани били део еколошке акције.

-Новцем који смо освојиле и менторском подршком смо одлучиле да у двориште Шабачке гимназије поставимо канте које би служиле искључиво за селектовање и касније рециклажу папира. Акција је пре свега намењена младима, ученицима Шабачке гимназије, али и свим осталим који сакупе одређену количину папира и желе да је рециклирају, због тога се канте налазе у самом дворишту где свако може донети папир или картон који жели да рециклира. Акцију смо покренуле једном онлајн презентацијом на платформи Zoom одржаној 31. јула на којој смо са учесницима причале о значају рециклаже, њеним бенефитима, послeдицама нерециклирања. Акција сакупљања папира је покренута 1. августа и трајаће два месеца (током августа и септембра) - наводе девојке из EcoEmergency тима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa