Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Вулин: Нећемо дозволити стварање клана који мисли да је јачи од државе

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас, поводом хапшења 17 припадника организоване криминалне групе коју је предводио Вељко Беливук, да је Србија озбиљна земља која неће дозволити да се поново створи неки криминални клан који ће помислити да је јачи од државе.

На конференцији за новинаре у Палати Србија, Вулин је потврдио да је након више месеци тешког рада полиција ухапсила 17 људи из групе коју су предводили Беливук и Марко Миљковић, а да су они осумњичени за убиства, отмице, изнуде и трговину дрогом.

"Србија је озбиљна земља која неће дозволити да се створи нови земунски клан и организоване криминалне групе које мисле да су јаче од државе. Које ће да отимају, убијају, дилују и изнуђују. Србија је данас боље и безбедније место. Хвала тужиоцу за организовани криминал на храбрости, професионалности и упорности. Хвала директору БИА зато што је био упоран и што није дозволио да и најмања информација не буде искоришћена. И резултати тога се виде", рекао је Вулин.

Он је захвалио и припадницима МУП-а на, како је рекао, "многим непроспаваним ноћима" и додао да је са улица склоњена криминална група чији су припадници чинили кривична дела о којима је тешко и говорити.

"Када је председник Александар Вучић рекао да ће се обрачунати са мафијом, неки су се смејали и бројали дане од тог обећања до хапшења. Сада се не смеју. Ако већ не могу да се постиде и кажу људско: 'Опрости', онда могу да ћуте", рекао је Вулин.

Вулин је позвао грађане да пријаве полицији своја евентуална сазнања о активностима ухапшених како би се расветлила сва кривична дела која су починили.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa