Инфо

6. април 2022.6. апр 2022.
Фото: Глас Подриња / Дом културе "Прњавор" организовао свечану академију поводом 100 година бављења позоришном уметношћу

Фото: Глас Подриња / Дом културе "Прњавор" организовао свечану академију поводом 100 година бављења позоришном уметношћу

Обележено 40 година Аматерског позоришта у Великој сали Дома културе у Прњавору

Дом културе "Прњавор" организовао је Cвечану академију поводом 100 година бављења позоришном уметношћу и 40 година Аматерског позоришта у Великој сали Дома културе у Прњавору.

Фото: Глас Подриња / Свечана академија увод и најава за манифестацију "Дани позоришта у Прњавору"


Свечаној академији присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић и у име града примио плакету за дугогодишњи допринос и подршку у развој.

-Град Шабац је партнер овом месту и Дом културе Прњавор се финансира из буџета града. Наставићемо у наредном периоду да потпомажемо развој културних садржаја у овом месту.

Фото: Глас Подриња / Градоначелник Шапца др Александар Пајић у име града примио плакету


Свечана академија била је увод и најава за манифестацију "Дани позоришта у Прњавору"који ће трајати од 6. до 10. априла.

У наредним данима биће организоване четири представе а гости ће бити четири Аматерска позоришта.


Фото: Глас Подриња


-Сам почетак позоришта везује се за 1922. годину, односно изградњу спомен-костурнице у Прњавору када је тадашњи учитељ формирао певачку, фолклорну групу и један скеч. Од 1982. године настаје Аматерско позориште - рекао је директор Дома културе Марио Максимовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa