Инфо

12. март 2024.12. мар 2024.
Фото: МУП.РС

Фото: МУП.РС

Упозорење МУП-а на преваре путем СМС-а

Министарство унутрашњих послова упозорило је грађане на преваре путем СМС порука или имејла. Апелује се на све који добију сумњиве поруке исте не одговарају, нити иду на линкове послате у њима.

-Уколико добијете СМС или "e-mail" поруку у којој се од вас тражи "ажурирање" личних података, због наводне испоруке или исплате, ни у ком случају не отварајте линкове који су наведени у поруци нити на било који начин не ступају у комуникацију са пошиљаоцима. Реч је о "fishing" порукама чији циљ је крађа личних и осетљивих података у циљу прибављања противправне имовинске користи. Уколико сте ипак отворили линк у поруци и оставили своје личне податке, о томе одмах обавестите Службу за борбу против високотехнолошког криминала и Посебно јавно тужилаштво за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду, стоји у уппозорењу МУП-а.

Подсећа се да лични подаци на интернету треба да се деле само у изузетним случајевима и то када се претходно провери валидност физичких или правних лица који податке потражују.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa