Инфо

21. фебруар 2019.21. феб 2019.
У марту нови конкурс за медицинске сестре и техничаре који желе да раде у Немачкој

У марту нови конкурс за медицинске сестре и техничаре који желе да раде у Немачкој

Нови конкурс за медицинске сестре и техничаре општег или педијатријског смера који желе да нађу посао у Немачкој биће објављен у марту, најавио је данас је немачки програм "Triple Win" који је посредник у одабиру кандидата.
На претходном конкурсу је изабрано 50 кандидата који ће имати интервјуе са представницима Немачке централа за рад са странцима и стручно посредовање, Националне службе за запошљавање Србије и "Triple Winн" пројекта.

Интервјуи ће данас бити одржани у Крагујевцу, а сутра у Београду. Кандидати који буду изабрани биће обавештени у року од недељу дана.

Пројекта "Трипле Њин" је у саопштењу истакао да кандидатима гарантује сигуран пут у Немачку, с обзиром да сви немачки послодавци такође морају да испуне услове за учешће на пројекту и уговором који потписују са пројектом обавезују се на испуњење свих обавеза.

То се пре свега односи на закључивање радног односа у Немачкој под истим условима као и за особе које већ раде у Немачкој.

Минимална зарада медицинског особље које посредством "Triple Win" пројекта одлазе у Немачку сада је, пре нострификације дипломе 2.000 евра бруто, а након нострификације 2.400 евра.

Пројекат "Triple Win" се спроводи на основу Споразума о посредовању и привременом запошљавању радника, држављана Србије у Немачкој, закљученог 2013. године.

"Triple Win" пројекат је за шест година посредовао у одласку у Немачку 660 медицинских и педијатријских сестара и техничара.

По оцени пројекта, та бројка је далеко од забрињавајуће, јер сваке године медицинске школе у Србији заврши много више средњошколаца, који након дипломирања не могу да се запосле.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa