Инфо

5. октобар 2017.5. окт 2017.
ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛО
ВК “ШАБАЦ” СТАРТУЈЕ У ТРИГЛАВ РЕГИОНАЛНОЈ ЛИГИ А2 (субота, 20:00)

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛО

Утакмицом против “Солариса” шабачки ватерполисти отвориће нову сезону регионалног такмичења. Другачији систем, састав лиге у односу на прошлу сезону, нови први тренер, али амбиције исте
Резултати ВК “Шабац” у протекле две сезоне омогућили су да ватерполо освоји срца Шапчана, те је тако и почетак октобра код нс постао асоцијација на почетак нове сезоне. Поново овдашњи клуб очекује игра на “три фронта”. У шампионату иза нас ВК “Шабац” је добио епитет хит тима региона, причала се прича о мало познатом тиму који се није разметао високим амбицијама, а остварио је десет узастопних победа, имао максималан учинак на свом базену, а прву позицију и место у А1 лиги изгубио тек у последњем колу. Иако су гостујући ватерполисти поражени напуштали наш град, увек је преовладавала импресионираност амбијентом и атмосфером какву многи, како сами кажу, нису доживели.
Високи стандарди претходне сезоне могли би бити и мотив и баласт на леђима играча, али нови тренер Горан Рађеновић наглашава да нема оптерећења посебним амбицијама.
- Имамо исти циљ као протекле сезоне, да сазревамо кроз јаке утакмице, подижемо форму и да на сваком мечу тражимо прилику за победу, нарочито у Шапцу. Сачували смо већину најважнијих играча, али смо и остали без два битна Рустама Укуманова и Алексе Манића, но њихов изостанак покушаће да надокнаде новајлије. Не знамо много о екипи из Шибеника, имамо прошлосезонско искуство, но свакако да нам је амбиција победа.
У новом шампионату, ТРЛ А2 чине већином клубови из Србије. Прошлогодишњим учесницима Шапцу и Црвеној Звезди прикључили су се Војводина (елиминисана из А1 лиге), Наис и Ваљево. Ван Србије наступају “Соларис” (Шибеник), “Катаро” (Котор), “Задар” (Задар) и “Медвешчак” (Загреб). Промене у саставу регионалне лиге пратиле су и промене у одигравању домаћег такмичења по завршетку надметања на Јадрану. Више се не рачунају бодови освојени у међусобним мечевима током Триглав лиге, већ пет екипа из А2 групе,“Партизан” из А1 и два најбоља тима наше Прве А лиге стварају Супер лигу од осам клубова која се игра по двокружном систему од краја марта до почетка јуна.
- Дужа сезона, згуснутији календар, а промене могу утицати да многи тимови Регионалну лигу искористе за уигравање за домаће такмичење, то зависи од њих, али не сумњам да свако има и резултатске амбиције. Још победник иде директно, а другопласирани има прилику кроз бараж за место у А1 лиги са неким од највећих клубова Европе. Не треба већи мотив – додаје Рађеновић.
Шапчани у суботу дочекују Шибенчане, потом су слободни у другој рунди, док у трећој, 28. октобра гостују у Ваљеву. “Медвешчак” дочекује 4. новембра, 11. путују у Нови Сад. “Наис” долази 22, а пут у Београд “делфине” очекује већ 25. новембра што ће бити и последњи дуел у овој календарској години.
Остаје у сећању изјава првотимца Задра после утакмице у Шапцу: “Желим Шапцу да уђе у А1 лигу јер овакав амбијент то заслужује, али бих и волео да се и наредне сезоне вратим овде и поново играм у таквој атмосфери”. Сви у клубу надају се да ће Шапчани, публика и играчи још једном стварати вечери за памћење на Градском базену.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa