5. oktobar 2017.5. okt 2017.
VREME JE ZA VATERPOLO
VK “ŠABAC” STARTUJE U TRIGLAV REGIONALNOJ LIGI A2 (subota, 20:00)

VREME JE ZA VATERPOLO

Utakmicom protiv “Solarisa” šabački vaterpolisti otvoriće novu sezonu regionalnog takmičenja. Drugačiji sistem, sastav lige u odnosu na prošlu sezonu, novi prvi trener, ali ambicije iste
Rezultati VK “Šabac” u protekle dve sezone omogućili su da vaterpolo osvoji srca Šapčana, te je tako i početak oktobra kod ns postao asocijacija na početak nove sezone. Ponovo ovdašnji klub očekuje igra na “tri fronta”. U šampionatu iza nas VK “Šabac” je dobio epitet hit tima regiona, pričala se priča o malo poznatom timu koji se nije razmetao visokim ambicijama, a ostvario je deset uzastopnih pobeda, imao maksimalan učinak na svom bazenu, a prvu poziciju i mesto u A1 ligi izgubio tek u poslednjem kolu. Iako su gostujući vaterpolisti poraženi napuštali naš grad, uvek je preovladavala impresioniranost ambijentom i atmosferom kakvu mnogi, kako sami kažu, nisu doživeli.
Visoki standardi prethodne sezone mogli bi biti i motiv i balast na leđima igrača, ali novi trener Goran Rađenović naglašava da nema opterećenja posebnim ambicijama.
- Imamo isti cilj kao protekle sezone, da sazrevamo kroz jake utakmice, podižemo formu i da na svakom meču tražimo priliku za pobedu, naročito u Šapcu. Sačuvali smo većinu najvažnijih igrača, ali smo i ostali bez dva bitna Rustama Ukumanova i Alekse Manića, no njihov izostanak pokušaće da nadoknade novajlije. Ne znamo mnogo o ekipi iz Šibenika, imamo prošlosezonsko iskustvo, no svakako da nam je ambicija pobeda.
U novom šampionatu, TRL A2 čine većinom klubovi iz Srbije. Prošlogodišnjim učesnicima Šapcu i Crvenoj Zvezdi priključili su se Vojvodina (eliminisana iz A1 lige), Nais i Valjevo. Van Srbije nastupaju “Solaris” (Šibenik), “Kataro” (Kotor), “Zadar” (Zadar) i “Medveščak” (Zagreb). Promene u sastavu regionalne lige pratile su i promene u odigravanju domaćeg takmičenja po završetku nadmetanja na Jadranu. Više se ne računaju bodovi osvojeni u međusobnim mečevima tokom Triglav lige, već pet ekipa iz A2 grupe,“Partizan” iz A1 i dva najbolja tima naše Prve A lige stvaraju Super ligu od osam klubova koja se igra po dvokružnom sistemu od kraja marta do početka juna.
- Duža sezona, zgusnutiji kalendar, a promene mogu uticati da mnogi timovi Regionalnu ligu iskoriste za uigravanje za domaće takmičenje, to zavisi od njih, ali ne sumnjam da svako ima i rezultatske ambicije. Još pobednik ide direktno, a drugoplasirani ima priliku kroz baraž za mesto u A1 ligi sa nekim od najvećih klubova Evrope. Ne treba veći motiv – dodaje Rađenović.
Šapčani u subotu dočekuju Šibenčane, potom su slobodni u drugoj rundi, dok u trećoj, 28. oktobra gostuju u Valjevu. “Medveščak” dočekuje 4. novembra, 11. putuju u Novi Sad. “Nais” dolazi 22, a put u Beograd “delfine” očekuje već 25. novembra što će biti i poslednji duel u ovoj kalendarskoj godini.
Ostaje u sećanju izjava prvotimca Zadra posle utakmice u Šapcu: “Želim Šapcu da uđe u A1 ligu jer ovakav ambijent to zaslužuje, ali bih i voleo da se i naredne sezone vratim ovde i ponovo igram u takvoj atmosferi”. Svi u klubu nadaju se da će Šapčani, publika i igrači još jednom stvarati večeri za pamćenje na Gradskom bazenu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa