Инфо

23. новембар 2017.23. нов 2017.
И ДРУГЕ ОПШТИНЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ЗА ГЛАСАЊЕ У ШАБАЧКИМ СЕЛИМА
РИБАРИ И ПЕТКОВИЦА

И ДРУГЕ ОПШТИНЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ЗА ГЛАСАЊЕ У ШАБАЧКИМ СЕЛИМА

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић прошлог четвртка је одржао састанак са мештанима Рибара и Петковице о предстојећем гласању о трошењу новца у месним заједницама.
Састанку је присуствовао и председник београдске Општине Стари град Марко Бастаћ који је заинтересован да чује како овај процес функционише у Шапцу.
-Ово је одлична идеја. Људи који живе у шабачким селима моћи ће поносно да кажу да је ово кренуло из њиховог места. Од наредне године придружићу се овом пројекту јер наш циљ није да се бавимо високом политиком него животом и потребама наших суграђана, казао је у Рибарима председник Општине Стари град Марко Бастаћ.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је важно што постоји интересовање других општина за овај пројекат и позвао грађане да изађу на гласање 3. децембра.
-Разговарали смо са мештанима два комшијска села која, иако су близу, имају потпуно различите предлоге. Предлози не морају да решавају само проблеме мештана, они могу да буду и пројекат који ће живот променити на боље. Очекујем да ће следеће године бити више новца за свако село и зато позивам грађане да на време измире своје пореске обавезе јер ће више новца бити за улагање у њихова села, рекао је градоначелник Шапца.
Петковица ће одлучивати о предлогу да се ископа дубински бунар који би користио целом селу. МЗ „Рибари“ предложила је више пројеката међу којима су изградња тротоара, помоћ добровољним даваоцима крви, развој спорта и културе, одржавање гробља.
-Грађани хоће сами да одлучују, не да ја доносим одлуке у њихово име и за нас је ово савршена прилика. Са нестрпљењем чекамо да почну радови на пролеће јер ће то додатно мотивисати оне који се ове године нису укључили да наредне буду део ове приче, казао је председник МЗ „Рибари“ Жељко Савић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa