Инфо

30. новембар 2017.30. нов 2017.
ЕВРОПСКО ПРИОРИТЕТ
КОКТЕЛ КАЈАК КЛУБА “ЗОРКА”

ЕВРОПСКО ПРИОРИТЕТ

Коктел поводом успешне 2017. године шабачким кајакашима био је само кратак предах од припрема за наредну годину које су већ увелико у току. Година на измаку само једна у низу успешних, а наредне снаге усмерене на Европско у Београду
Успеси шабачких кајакаша већ су навика, како њихова, тако и свих познавалаца овог спорта. Иако је до нове године остало још месец дана, такмичари и стручни штаб мислима су већ у 2018. години, а на ову гледају као успомену и смерницу.
- Пролази једна од најуспешнијих година у мојој каријери, лепо је присетити се резултата које смо Марко Томићевић и ја остварили, али већ радимо за оно што нас чека у наредној години. Европско обично није најважније такмичење у једној години, но овај пут је Београд домаћин, наша Ада и сви репрезентативци имају обавезу да се покажу у пуном сјају пред домаћом публиком. Нама недостаје европско злато и надам се да ће и оно постати део колекције предстојећег лета – рекао је Миленко Зорић, шампион света у дисциплини К2 1.000.
Интензивну годину промена испраћа Небојша Грујић. Како његова дисциплина К2 200 није у програму Олимпијских игара у Токију, усмерен је на нову дисциплину К4 500 метара, што је промена у сваком погледу.
- Готово као нови спорт. Посебна дисциплина са којом се сви још практично упознајемо . Осим увеславања четворице људи, треба променити и тактику, приступ. Спринтерима на 200 недостаје снага јер траје дуже трка, на једној страни, док дугопругаши немају проблем по питању дужине, али немају довољно добар старт. Остварили смо значајан напредак, само треба времена, биће и успеха. Врло сам задовољан, наравно, успехом са Марком Новаковићем у нашој дисциплини (К2 200) на Светском. Припреме су тренутно у Новом Саду, потом следи Бугарска. Свакако ћу наредне године веслати К2 200, вероватно К4 500, постоји могућност К1 200, али још ћемо видети, тек је почетак припрема – наглашава Небојша Грујић - трећи кајакаш света у двоседу на 200 метара.
Тренер Урош Павловић не сумња да ће и 2018. бити врло успешна, бар једнако колико и 2017. година, а чињеница да ће најбољи кајакаши Европе доћи у Београд, утицала је и на промену планова Кајакашког савеза Србије.
- Припреме су стартовале, поносан сам што такмичари кратку паузу нису користили на погрешан начин и могу од старта да прате јак темпо. Још се кроје планови, али највероватније нећемо веслати Светске купове јер су сувише близу ЕП у Београду где имамо велике амбиције. Не заборављамо ни Светско у Португалу и форму ћемо тако и темпирати – додаје један од најуспешнијих тренера у Србији Урош Павловић.
Млађе категорије су спојиле квантитет и квалитет. Мини кајак селекција и пионири су одбранили лигашке титуле, али и епитет тима са навише такмичара.
- Деца су наш понос. Нема добрих сениора без јаке базе. На свако коло лиге смо водили између 40 и 50 кајакаша, убедљиво највише. “Таркет” је имао 30-ак, преосталих 27, 28 екипа 10 до 15 – рекао је тренер Милан Ђенадић.
Репрезентација је увек приоритет, али на клупском плану КК “Зорка” има амбиције одбране титула мини кајака и пионира, уз борбу за екипну титулу у свим категоријама на државном у септембру.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa