Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
Читање храни мозак
ЛАЗИНО ЗИМСКО СВЕЗНАЛИШТЕ

Читање храни мозак

Основна школа “ Лаза К. Лазаревић “ у периоду од 5. до 8. фебруара је организовала камп “Лазино зимско свезналиште”. Радионице су предвиђене за узраст од првог до седмог разреда. Ученици су имали прилику да присуствују радионицама из биологије, географије, енглеског, српског језика и књижевности. Показали су своја знања кроз квиз у којем су учествовали ученици старијих разреда.
Библиотека шабачка је ове године отворила врата за ученике од петог до седмог разреда. Организована је радионица под називом “Тврђава од књига”.
- „Лазино зимско свезналиште” траје већ три године. Ово је прва година када су они желели да изађу из своје школе и да деца која су учесници њиховог кампа упознају неку другу установу. Нама је велико задовољство што су одабрали баш Библиотеку шабачку.
За то је заслужна и професорка која је водила једну од радионица, Јелена Јовановић са којом смо се ми договорили како можемо књигу учинити што ближом деци. Деца узраста од 5. до 7. разреда долазе првенствено да узиму лектиру, преко распуста деца долазе они дају себи одушка и читају књиге по њиховом укусу. Тада се углавном определе за авантуре - рекла нам је Александра Ердевички Томић из Библиотеке шабачке.
-У оквиру наших предавања деца су могла да слушају о књизи, о језику и да се упознају са важности читања и да се на практичним примерима увере да је то заиста тако и да је читање здраво, корисно и важно за њих. Самим тим доласком у библиотеку они ће се ближе упознати са садржајем и са фондом. Они који нису имали прилике да долазе у Библиотеку схватиће да су до сада грешили, поручила нам је наставница српског језика и књижевности Јелена Јовановић.
- Волим да читам зато што мислим да се у књигама отвара нови свет и зато што мислим да су књиге лепе и да су оне наши добри другари. У књигама увек победи добро над злим и књиге ме чине позитивнијом и мени кажу да сам на тај начин паметнија и да храним мозак и због тога волим да читам, објаснила нам је ученица Мина Ивановић.

Б.Р.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa