Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац (фб страна)

фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац (фб страна)

МАЧВИНО ПРОЛЕЋЕ ПОЧИЊЕ У БЕОГРАДУ

УСПОН НА БРДО

Дошло је време за наставак Супер лиге, Мачва гостује Чукаричком. Гости у готово идентичном саставу који је завршио 2017. годину, домаћи уз неколико појачања. “Чукарички” фаворит
Раније него претходних година и деценија фудбалери “Мачве” се враћају првенственим изазовима, али играње у елити и то подразумева. Више кола него у другим лигама, тежи противници, први почињу, последњи завршавају, клуб који то не може да издржи сам себе поставља испод црте опстанка. Амбиција шабачког клуба је да на крају буде изнад ње, као што је тренутно.
Ка црти гледа и београдски “Чукарички”, али “брђанима” није у мислима опстанак, већ она, најпре, плеј оф црта, а потом и граница на табели која значи пласман у неко од европских такмичења. Обе екипе су, може се рећи, на добром путу сачекале фебруар.
У односу на претходну годину једино је извесна промена на позицији левог бека у екипи тренера Аничића. Протић и једна од његових алтернатива на том месту Рајовић напустили су клуб, а као замена стигао је Немања Тошић (ФК “Синђелић”). Мачву су напустили и Јордан Јовановић, односно Гјоргијевски, али они нису ни били у првом плану током јесени. На другој страни, у екипи Ненада Лалатовића било је више промена. Конкуренцију у екипи су појачали: Лука Стојановић, Петар Милић, Зоран Рендулић и Миладин Стевановић, док су “чуку” напустили: Петар Мићин, Душан Лагатор и Саша Јовановић.
Нови играчи тек треба да се докажу, док ће одбрани Мачве, ако је судити по досадашњем току сезоне, највише претити: Кајевић, Богосавац, Овсу и Фофана, а стабилност екипи даје стабилна средина предвођена искусним Николом Дринчићем.
Обе екипе су играле прилично добро у тест утакмицама у Охриду, односно на Кипру. У првом делу сезоне, “Чукарички” је рутински победио у Шапцу 2:0.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa