Инфо

22. фебруар 2018.22. феб 2018.
МАЧВУ ОЧЕКУЈЕ ДЕРБИ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ

“ЛАЛЕ” ПОСЛЕ МНОГО ЛЕТА

Дуго, превише је прошло од последњег гостовања Војводине у Шапцу у првенственим дуелима. Гости фаворит, али носе име које је додатни мотив за Мачву. Шапчани сигурни на табели, али “ломљење” бодова у плеј ауту обавезује да се још сакупљају поени
Последњи пут су стари клубови из Новог Сада и Шапца “првенствена копља укрстили” 4. маја 1953. године. Новосадски “црвено-бели” су победили 5:1 у Шапцу, а за Мачву су наступили: Милутиновић, Станковић, Манојловић, Обрадовић, Д. Стефановић, Вилотић, Ковачевић. Рогић, Јуришић. С. Стефановић, Крстић. Сарадња два клуба трајала је све претходне деценије, било је и пријатељских мечева пре неколико година, претходне недеље је у Новом Саду гостовало неколико селекција “Мачве”, но дуел у Супер лиги има посебан значај и другачију суштину од поменутих.
Популарна “Воша” била је у кризи током јесени, седам пуних кола нису знали за победу, променили су чак три тренера, међутим ангажовање новог, младог и признатог стручњака Илије Столице, доскорашњег стратега “Вождовца”, као и долазак неколико квалитетних фудбалера, односно промене у управи стабилизовали су ситуацију у клубу и “лале” имају европске амбиције. Квалитет су показали у рутинској победи баш против “Вождовца”. Новосађани су били врло активни током прелазног рока. Ангажовани су: Радовановић (Спартак), некадашњи халф “Мачве” и “дете” овдашњег клуба, Езе (Металац), Путничанин (Вождовац), Арсић (Раднички). Неки првотимци су продужили уговор.
Искуство играња у Војводини, сада у “Мачви” има Ненад Гаврић, а током зиме је и Бојан Матић довођен у везу са Новосађанима, но на крају је најбољи стрелац клуба продужио уговор са Мачвом. После утакмице на Бановом Брду, тренер Аничић је истакао да је игром Мачва заслужила повољнији резултат и уверен је да се могу супроставити реномираном суперлигашу уз помоћ публике.
- Они су наш трећи највећи клуб, понос Војводине и свакако да не желе само пласман у плеј оф, већ и што вишу позицију, а за то им требају победе. Илија Столица поново у Шапцу, познајемо и ценимо његов рад, гости су квалитетнији него у првом делу. Ми ћемо својом игром покушати да их изненадимо и да са неким “пленом” завршимо меч - истичу у Мачви.
У јесењем делу “Војводина” је славила на Карађорђу 1:0 у не баш квалитетној утакмици. Гол одлуке постигао је Суботић средином другог дела.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa