Инфо

19. април 2018.19. апр 2018.
ГРАДСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ПЕНЗИОНЕРА ШАПЦА

БАЊЕ ЗА 194 ЧЛАНА

Прошле недеље истекао је рок за пријаву на овогодишњи оглас за бесплатну десетодневну рехабилитацију у некој од 24 бање у Србији, који је расписао Републички фонд за пензионо и инвалидско осигурање.
Како сазнајемо у шабачкој градској организацији пензионера од 500 пријављених по одлуци Фонда члановима поменуте организације припало је 194 места. Фонд ПИО ће утврдити ко може да користи ову погодност, на основу већ утврђених критеријума, а основни је године проведене на послу и пензионерски стаж. Наравно, постоји и лимит о висини пензије, а то је у овом случају 24.980,00 динара, максимум. Један од услова је и да немају друга лична примања и да нису користили бесплатан боравак о трошку фонда ПИО у последњих пет година.
Кад су у питању захтеви пензионера и број одобрених места за шабачку организацију, приметно је незнатно увећање у односу на прошлу годину.
Подсећања ради у бесплатну рехабилитацију укључени су трошкови превоза у висини цене аутобуске карте, односно возне, другог реда. Фонд сноси трошкове пратиоца детета које користи породичну пензију по основу неспособности за самосталан живот и рад. Слепи пензионери који добијају рехабилитацију о трошку Фонда, имају пратиоца, коме ће боравак бити бесплатан.
Корисник пензије може да користи право на рехабилитацију, према филијалама Републичког фонда на чијем подручју има пребивалиште. Тако корисници из Шабачке филијале могу на рехабилитацију у: Специјалну болницу за рехабилитацију “Бања Ковиљача”, Специјалну болницу за рехабилитацију “Врдник”, Специјалну болницу за рехабилитацију и лечење „Меркур”, Врњачка Бања, Специјалну болницу за болести штитне жлезде и болести метаболизма “Златибор”, Чајетина или у Специјалну болницу за рехабилитацију “Ивањица”.

Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa