Инфо

26. април 2018.26. апр 2018.
“ПОЛЕТАРЦИ” НЕПРИКОСНОВЕНИ
НА ПРВОМ “ФЕСТИЋУ 2018”

“ПОЛЕТАРЦИ” НЕПРИКОСНОВЕНИ

На недавно одржаном првом убском “Фестићу 2018” ПУ “Полетарац” Коцељева освојила је бројне награде. Представа “Ружно паче у потрази за породицом” проглашена је за најбољу. Према оцени жирија, састављеног од еминентних стручњака, малишанима овог вртића припале су награде за најбољу мушку и женску улогу, сцену и костиме.
На овом дечјем фестивалу, који је трајао три дана, учествовало је осам вртића. Позвана су обданишта из Мачванског и Колубарског округа од којих је седам наступило у такмичарском, док је домаћин у ревијалном делу последњег дана извео представу за победнике.
Друго место на овом позоришном фестивалу припало је вртићу из Шапца док су трећи били малишани из Лајковца. Осим њих на “даскама које живот значе” појавила су се и деца из Љига и Мионице, док су Ваљевци наступили са две представе.
–Из нашег вртића у представи је учествовало 14 деце из старије групе узраста од 5-6 година. Текст представе није у потпуности пратио бајку “Ружно паче”, већ је адаптиран и прилагођен ономе што смо ми замислиле и реализовале - каже васпитачица Марина Гајић.
Њена колегиница Слободанка Пуретић истиче да су текст, костиме и сцену припремиле васпитачице, али да су у великој мери имале помоћ родитеља.
–И избор музике је био наш. Одрадиле смо добар посао заједничким снагама и деца су заиста била добра, што се и показало- додаје ова васпитачица. Свесне су биле да су деца добро припремљена, лепо увежбана, да су костими и сцена ручно израђени и веома лепи, али нису имале превелика очекивања. Ипак, биле су задовољне оним што су презентовали што је, испоставило се, било довољно за освајање првог места. Своје глумачко умеће приказали су Анђела Ђермановић и Петар Станић. Њихов таленат је био довољан за освајање најбоље женске и мушке улоге.
–Била сам мама патка. Она је била добра и штитила је своје паче. Највише ми се допала сцена. Биле су кућице и језеро. Ја бих волела да опет учествујем са другарима у представи. На Убу смо упознали пуно деце и било нам је много лепо. Када су рекли да сам најбоља ја сам се баш радовала и било ми је супер - каже петогодишња Анђела која би волела да једног дана постане глумица или докторка.
Поносан на титулу најбољег глумца био је и Петар који ће када порасте бити научник.
–Пуно сам захвалан свим људима што су гласали за мене. Мало сам и грешио текст. Нисам први пут глумио. У Снежани и седам патуљака сам био чаробно огледало. Размишљам да постанем научник пошто знам свашта. Знам историју и знам кад су постојали пећински људи, а диносауруси нису, да су ловили бизоне- објашњава Петар. Малишани ПУ “Полетарац” истичу да су били веома срећни и поносни када су сазнали да су били најбољи.

В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa