Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
ГРАДИЋЕ ХИПОДРОМ КРАЈ ДРИНЕ
СЛОБОДАН ПАВЛОВИЋ, БИЗНИСМЕН ИЗ ПОПОВА, У НОВОЈ МИСИЈИ ЗБЛИЖАВАЊА МАЧВАНА И СЕМБЕРАЦА

ГРАДИЋЕ ХИПОДРОМ КРАЈ ДРИНЕ

Планирана тркачка, пешчана стаза дужине 1.450 метара, трибине и све што пристаје великом спортском борилишту брзих коња, по угледу на “Цареву ћуприју”. Корени из римског периода за афирмацију и престиж. Очекују први старт ове јесени
Настављајући своју градитељску мисију крај Дрине, недалеко од Попова, где је рођен бизнисмен Слободан Павловић, познатији по “Павловића мосту”, Универзитету “Слобомир”, банци и Аква парку при крају изградње, намерава да здушно помогне и учествује у градњи новог хиподрома у граду који “ниче” крај плаховите реке. И тај будући град, “крштен” је по Слободановом имену Слобомир. Пројекат је урађен по свим савременим критеријумима, а за то је награђен један пројектантски тим из Новог Сада. Остаје, каже сада као велики изазов хиподром (преко пута “Павловића банке”) који у овом крају према многим мишљењима има дугу традицију.
- Овим желимо да вратимо мит о коњу и помогнемо да се сачува та традиција у српском народу, присутна још из римских времена, потом Првог светског рата и надаље. Поменуо бих и велики утицај руских белогардејаца, али и изјаву принца Чарлса који је рекао да коњи чине фолклор, културу живљења једног народа, те да је треба одржати. Често ниједно значајније окупљање народа не прође без коњичких трка. Оне, а у овом случају посебно, организовали бисмо с циљем окупљања и дружења народа, које Дрина никад није делила, каже Светислав Цане Јовановић из Попова. Он наглашава да пројекат будућег спортског објекта за брзе коње осим тркачке стазе (песак дужине 1.450 метара) предвиђа и друге садржаје уобичајене за овакве терене.
- Кривине ће бити благе. Урадићемо трибине. Импровизоване штале које треба дорадити већ постоје. Неће изостати ни школа јахања, првенствено за малишане. Постоји и близина инфраструктуре, добри прилазни путеви. Била би то значајна помоћ Слобомира, али и свих добронамерних људи који осећају значај изградње оваквог објекта. Први старт на новом хиподрому, недалеко од Дрине, очекујемо још ове јесени, додаје Јовановић.
Основни циљ је по његовом мишљењу дружење и боља сарадња истог народа, којима Дрина никад није била граница.

Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa