Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
КОЦЕЉЕВАЧКИ “ПОЛЕТАРЦИ” НА ПОБЕДНИЧКОМ ПОСТОЉУ
НА ДЕЧЈОЈ ОЛИМПИЈАДИ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ

КОЦЕЉЕВАЧКИ “ПОЛЕТАРЦИ” НА ПОБЕДНИЧКОМ ПОСТОЉУ

На недавно одржаној трећој дечјој олимпијади чији је домаћин ове године био Мали Зворник, прво место у конкуренцији десет вртића из Мачванског и Колубарског округа припало је екипи ПУ “Полетарац” из Коцељеве. Осим домаћина и победника на овогодишњој олимпијади учествовали су предшколци из Зворника са друге стране Дрине, Шапца, Богатића, Крупња, Владимираца, Уба, Мионице и Лајковца. Надметало се у чак осам дисциплина, од полигона спретности, веселог фудбала и трке колицима, преко набацивања канапа, надвлачења конопца и скупљања лоптица, до скакања у џаковима и музичких столица.
Екипу Коцељеве представљало је 18 дечака и девојчица који су прошли на интерним квалификационим турнирима у свом вртићу.
–Наиме, група броји укупно 34 деце. Међутим, у оквиру припрема ми смо вршили тестирања, посматрали и пратили шта деца могу, колико су вешти, брзи, спретни и на основу тих резултата одабрали екипу за олимпијаду и распоређивали их за оне дисциплине у којима су били најбољи - кажу васпитачице Љиљана Ракић и Жељка Ранковић.
Међу коцељевачким “полетарцима” био је Андреј Антонић који се надметао у бројним играма.
–Ја сам учествовао у трци колицима, у надвлачењу канапа, у лоптицама и у набацивању канапа и у веселом фудбалу. Највише ми се допало преношење лоптица са једне стране на другу. Гледао сам и да ли има лепих девојчица, али нисам ништа видео - каже овај предшколац.
И његовој другарици Ленки Недић највише се допала игра са лоптицама иако је учестовала у бројним дисциплинама попут веселог фудбала, полигона спретности, вожње колица...
Међу дечацима који су наступили на полигону спретности био је и Матеја Ђурђевић којем су се највише свиделе игре трка са џаковима и надвлачење конопца. Управо у надвлачењу конопца коцељевци су били неприкосновени, а њихов резултат још више добија на значају ако се дода да је екипу чинило чак четири девојчице и два дечака. Присећајући се прве мале олимпијаде предшколаца која је пре три године одржана у Мионици и на којој је тим из Коцељеве освојио друго место јер је управо у овој игри изгубио иако је у свом саставу имао најјаче дечаке, директорка обданишта Гордана Мијаиловић шаљиво додаје да је баш зато овогодишњу екипу чинила већина девојчица, што се показало као пун погодак. Наиме, ниједна група није могла да им парира јер су биле веома одлучне, муњевито реаговале и на крају показале свима како се надвлачи конопац. Оне су поставиле и најбољи резултат јер су за само 2-3 секунде успевале да надвуку своје ривале. Биле су не само снажније већ и мудрије. Међу њима је била и Вања Зарић која је скромно преносила своје утиске са овог такмичења у којем је уживала.
–Требало је много снаге да све победимо, али ја сам тренирала. Вежбали смо у вртићу и мислим да су девојчице јаче од дечака - истиче чланица тима. Будући ђаци прваци напомињу да су након победе добили медаље и пехар и да им је било веома лепо када су рекли да су били најбољи. Њихов успех наградили су директорка вртића и васпитачице које су их одвеле на излет у “Сунчану реку” где су уживали у природи, частећи се сладоледом. ПУ “Полетарац” и Коцељева ће следеће године, захваљујући овогодишњој победи, имати прилику да буду домаћини четврте мале олимпијаде предшколаца Мачванског и Колубарског округа.

В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa