Инфо

21. јун 2018.21. јун 2018.
Од Немањића до Карађорђевића
ЕДУКАЦИЈА О МОНАРХИЈИ У ШАПЦУ

Од Немањића до Карађорђевића

Просторије Градског одбора Покрета обнове Краљевине Србије у Шапцу биле су мале да приме све заинтересоване грађане, симпатизере и чланове ПОКС-а за едукативну трибину о монархији.
Присутне су поздравили чланица Председништва ПОКС-а Шабац Ивана Јелић и председник ГрО Љубан Дамњановић, који је гостима указао на значај оваквих едукација у времену вишедеценијског прикривања историјских чињеница.
-Задовољство је што Градски одбор ПОКС-а Шабац добио могућност да својим суграђанима и пријатељима омогући едукацију, како би јасно спознали вредност монархије, а потом је као истину ширили свима. Циљ нам је да грађане ослободимо страха и пропаганде која је деценијама уназад вођена против монархије у нашој земљи. На нама је као политичком покрету да укажемо на предности оваквог поретка и на то, колико је држава као монархија била вредна, поштована и развијена - рекао је Дамњановић.
Предавачи, шеф протокола и Извршног одбора ПОКС-а, Саша Новаковић и историчар Душан Пиксиадес, председник Српске краљевске омладине, кроз једночасовно предавање указали су да Покрет обнове Краљевине Србије није само иницијатива за повратак монархије. То је идеја, начин размишљања, живљења и делања. Таква идеја подразумева и сталну едукацију, не само чланства и симпатизера, већ и грађана о историјски важним српским монарсима у вековима и годинама за нама.
Они су кроз својеврсни историјски времеплов упознали присутне са животом и деловањем српских владара, од Немањића до Карађорђевића, периодима мира и ратова, ширења и губитака територија, борби против освајача и окупатора и улози монархије у кроз историју Србије. Подсетимо, ово је двадесета у низу едукација које Покрет обнове Крањевине Србије организује у готово свим градовима Србије. До сада је ове трибине посетило више од 800 људи, а биће организоване и у другим градовима Србије, све до страначке славе Видовдана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa