Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ

Државне субвенције за осигурање са 40 на 70 одсто

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да ће држава повећати субвенције за осигурање производње са садашњих 40 на 70 одсто. Реч је о подручјима која су најугроженија временским непогодама, како би стимулисала пољопривреднике да у већој мери осигурају своје усеве.
Недимовић је за РТС рекао да су последње временске непогоде погодиле 21 локалну самуправу и да је влада донела закључак о додели помоћи.
„Први програм за објекте за – куће, стамбене објекте који су оштећени је донет, то је од 120.000 до 600.000 динара у зависности од степена оштећења, држава ће дати подршку. Сад ћемо изаћи са пољопривредним земљиштем, објектима јавне инфраструктуре“, рекао је Недимовић.
Он је оценио да држава треба да уради много више на едукацији пољопривредника, како би они у већој мери користили осигурање због штете коју им наносе временске непогоде.
„Држава даје 40 одсто премије осигурања, а сада ће да иде корак даље. За она подручја за која са РХМЗ проценимо да је било много штете у последњих неколико година, ми ћемо да повећамо ту субвенцију на 70 одсто. Ако то није довољно, не знам онда шта јесте“, навео је Недимовић.
Говорећи о коришћењу средстава из ИПАРД фондова, Недимовић је казао да је до сада стигло 504 апикација пољопривредника и да је до сада обрађено 10 захтева.
Према његовим речима до краја године биће расписана још четири конкурса за ИПАРД фондове у оквиру којих је за наредне три године опредељено 400 милиона евра бесповратне помоћи.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa