Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
Вредна информатичка опрема стиже у ОШ „Доситеј Обрадовић“

Мали покретачи из Волујца победници конкурса Телекома Србија

Ако верујете да се квалитетни људи формирају још у детињству, да се за прилике које мењају друштво треба припремити на време, да садашњост дефинише будућност, да су деца наш највреднији улог за будућност, онда делимо исту визију.
„Покрећемо покретаче“ је програм Телекома Србија под чијом капом се налазе сви пројекти који промовишу позитивне промене у друштву. Телеком Србија покреће покретаче. Све покретаче – и мале, и средње и велике, без обзира на то колико ће постићи, без обзира чиме желе да се баве.
За најмлађе покретаче, децу основношколског узраста, кроз програм „Стварамо знање“, Телеком Србија, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, сваке године опрема 20 информатичких кабинета. На тај начин у оквиру образовних институција стварамо услове да наши најмлађи покретачи на најквалитетнији начин користе нове технологије, како би на време стекли неопходна знања и закорачили у еру дигиталног развоја.
Ђаци основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Волујца овогодишњи су добитници нових рачунара и модерне информатичке опреме у оквиру пројекта „Стварамо знање“. Ову вредну награду наши млади суграђани добили су гласањем путем званичне Фејсбук странице мтс Твој свет, а током трајања конкурса забележено је преко 100.000 гласова који су одлучили које ће школе добити савремене услове за учење. Чињеница да су све школе из малих места широм Србије, јасно говори да је било потребно да се око овог важног циља ангажују не само ђаци школе, већ и целокупна локална заједница. Тиме се показало да се једино удруживањем око заједничког циља могу подстаћи позитивне промене у друштву.
На овај начин, ђаци основне школе „Доситеј Обрадовић“ постали су и сами покретачи, они који инспиришу и надахњују друге, чији пример јасно показује да је промена могућа.
Кроз пројекат „Стварамо знање“ до сада је опремљено 40 информатичких кабинета широм Србије, 1200 рачунара је донирано школама са жељом да десетине хиљада ученика стекне прва знања о информационим технологијама. На тај начин, радимо за будућност, јер само тако ће будућност, када дође, радити за нас!

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa