Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
БЕОГРАДСКИ СТРУЧЊАЦИ ЗА ШАБАЧКУ ДЕЦУ
ЛЕКАРИ ИНСТИТУТА ЗА МАЈКУ И ДЕТЕ НА РАДНОМ САСТАНКУ У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ

БЕОГРАДСКИ СТРУЧЊАЦИ ЗА ШАБАЧКУ ДЕЦУ

Динамика долазака београдских доктора у Шабац зависи ће од потреба, односно броја пацијената. Могуће да ће то бити на седам или 14 дана. Сигурно је да ће један дан бити одвојен за амбулантне прегледе, а један за операције
Прошлог петка Општу болницу „Лаза К. Лазаревић“ посетили су еминентни стручњаци Института за здравствену заштиту мајка и дете „Др Војкан Чупић“. Циљ посете је био радни састанак на ком је договорена даља сарадња две установе.
Сатанку су присуствовали в.д. директор Опште болнице Шабац др Слободан Поповић и в.д. директор Института доц. др Радоје Симић, дечји хирург, ускостручан за дечју пластичну хирургију, са својим сарадницима. Договорено је да дечји ортопеди и дечји физијатри Института долазе у шабачку болницу и раде прегледе и операције. Конкретни резултати постигнутог договора требали би да се виде крајем лета.
Динамика долазака београдских доктора у Шабац зависи ће од потреба, односно броја пацијената. Могуће да ће то бити на седам или 14 дана. Сигурно је да ће један дан бити одвојен за амбулантне прегледе, а један за операције.
Један од чланова београдског тима био је прим. др Зоран Пауновић, спец. Дечје хирургије и ортопедије, нечелник Службе за ортопедију и коштано зглобну трауму Института. Шабачкој болници се захвалио на гостопримству и указаном поверењу.
-Надам се да ћемо имати веома успешну сарадњу која ће дати добре резултате у лечењу наших малих пацијената у домену ортопедије и трауматологије. Заједно са нашим физијатрима помоћи ћемо да се у шабачкој болници развије здравствена заштита деце у овом сегменту, рекао је др Пауновић.
Директор Института доц. др Радоје Симић, иначе некадашњи ученик Шабачке гимназије, сматра да је њихова дужност да знање стечено до светских стручњака, пренесу на лекаре широм Србије.
-Срећан сам што сам дошао у град у ком сам научио како се воли човек и како се човеку може помоћи. Лекари шабачке болнице су цењени. Грађани овог региона могу да буду сигурни. Нико није савршен, па и у свету постоје болнице које су врхунске, али не у свим сегментима. Жеља ми је да од шабачке болнице направимо стожера здравства у овом региону. Подржавам и похваљујем идеју да се Општа болница развија на овакав начин, рекао је др Симић.
Подршка на располагању 24 сата
-Дечји ортопеди и дечји физијатри са Институра долазиће у нашу болницу да раде консултативне прегледе и ортопедске интервенције. Поред тога, имаћемо практично 24 часа отворена врата Института за сваки вид помоћи. Тако ће у случају повреда бити успостављани видео линкови и на тај начин ће се вршити консултације са њиховим стручњацима. Уједно, они ће вршити и обуку наших кадрова. Ово је само почетак сарадње, а наша је идеја да се она прошири и на друге области медицине које се баве здравственом заштитом деце и младих, навео је др Поповић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa