Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
НАПРЕДАК ЗА НАПРЕДАК
ФУДБАЛ: ПРЕМИЈЕРА МАЧВЕ у шапцу

НАПРЕДАК ЗА НАПРЕДАК

Навијаче два клуба спајају братски односи, клубове традиција међусобних утакмица, но када се догоди првентвени окршај, као што ће бити у суботу, пријатељства се, на 90 минута, забораве
У мају је публика на Mачвином стадиону поздравила домаће играче наградивши их за успешну сезону крунисану опстанком и пласманом у полуфинале Купа Србије. После тог дуела, Шапчани су одиграли још девет мечева, један званични, осам припремних, но све ван свог града, те после готово три месеца, суперлигашки фудбал поново долази у Поцерску.
У понедељак је Мачва гостовала Спартаку у Кули и доживела је минималан пораз, а сада ће љубитељи фудбала у Шапцу имати прилику да уживо погледају свој клуб и виде колико може актуелни састав “провинцијског Уругваја”, прилично, одласцима, измењен у односу на претходну сезону. Први противник у новој сезони је стари ривал и још један клуб богате традиције, крушевачки Напредак.
Популарни “чарапани” су финансијски јак и стабилан клуб који, сваке сезоне, поставља испред себе озбиљне амбиције. Борба за опстанак је прошлост, верују у табору Крушевљана, те се плеј оф поставља као минимум, а Европа није само смео сан, већ и амбиција свих у клубу. Победа у првом колу против београдског “Рада” је очекивана, а апсолутно су три бода тежња гостију и за гостовање у Шапцу.
Упркос одличним односима два клуба, увод за овај меч могло би бити, не баш коректно понашање тренера Косановића, после утакмице одигране у Шапцу у другом делу претходне сезоне. Мачва је славила 1:0, а на конференцији за медије, Косановић је упутио низ критика на рачун квалитета терена, фудбалера домаћег тима, није желео да сачека колегу Аничића како би се заједно обратили медијима, нити је честитао шабачкој екипи на победи. Током прве полусезоне Крушевљани су били бољи на свом терену 3:1.
У редовима Мачве, лепе успомене на Крушевац вежу Ненада Гаврића који је оставио значајан траг током две сезоне колико је играо у Крушевцу. Обе екипе желе три бода, те иако су амбиције за првенство различите, овај викенд се поклапају. Меч је на програму у суботу од 17 сати.
Напредак: Косановић и даље на клупи
Крушевљани нису много мењали тим током прелазног рока. Као и Мачву, њих је такође напустио најбољи играч, Џеси Секидика који каријеру наставља у Турској, но у клуб се вратио искусни везни играч Енвер Аливодић, док конкуренцију појачавају странац Баха и Марко Маринковић. Руководство Напретка највеће појачање види у продужетку сарадње са тренером Милорадом Косановићем, једним од кандидата за селектора Србије

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa