Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
Протокол о сарадњи
Стефановић и Шарчевић

Протокол о сарадњи

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписали су у понедељак Протокол о сарадњи на програму „Основи безбедности деце“ на основу кога ће, од ове школске године, поред ученика четвртог и шестог разреда, полицајци држати часове о безбедности и ђацима првацима.
„Прошле године су ученици четвртог и шестог разреда уз помоћ 2.400 активних и пензионисаних полицајаца учили како да се безбедно понашају у саобраћају, како да реагују у случају поплава, земљотреса, пожара и других ванредних ситуација, како да се одупру насиљу, кажу „не дрогама и алкохолу“ и како да буду безбеднији на интернету“, рекао је Стефановић обраћајући се првацима у Основној школи „Вук Караџић“ у Сурчину.
Он је додао да је прошле године четвртацима и шестацима, у свим школама у Србији, одржано око 50.000 предавања и додао да ће предмет, који ће бити прилагођен узрасту, од ове школске године имати и прваци.
Министар Стефановић, на чију иницијативу је прошле године у основне школе уведен предмет „Основи безбедности деце“, захвалио се министру Шарчевићу и запосленима у Министарству просвете, науке и технолошког развоја што су препознали значај овог програма.
Такође, апеловао је на родитеље да поштују саобраћајне прописе и да не возе децу без везаног сигурносног појаса.
Пожелевши првацима срећу у првим школским данима, а ученицима виших разреда успех у наставку школовања, Стефановић је нагласио да је полиција ту да буде уз њих и буде стуб њихове безбедности.
Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић истакао је да Министарство просвете има изузетну сарадњу са Министарством унутрашњих послова кроз програме који се односе на безбедност деце у саобраћају, на интернету, као и у вези са насиљем у школама.
Како је навео Шарчевић, Влада Србије ће тим поводом увести озбиљну стратегију у циљу заштите деце.
Шарчевић је подсетио и да се ради на дигитализацији образовног система и најавио да ће бити новина у образовном систему, али и да стижу бољи дани за просвету када је реч о условима рада.
Малишани који ће од понедељка кренути у школу могли су данас да се упознају са опремом коју у свом раду користе полицијски службеници, али и са темама које их чекају у оквиру предмета „Основи безбедности деце“.

Званична веб презентација Министарства унутрашњих Послова Србије

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa