Инфо

27. септембар 2018.27. сеп 2018.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Летећи циркус Великог вође

Свакога дана сведоци смо све тежег и озбиљнијег кршења свих правних, моралних и цивилизацијских норми од стране представника Српске напредне странке, организације која себе сматра државом, и која је себе поистоветила са државом, спуштајући све званичне институције испод нивоа својих полуписмених политичких секретара.
Сви ми, грађани Шапца сведоци смо једне бесрамне, примитивне и агресивне кампање Летећег циркуса Александра Вучића у нашем граду. И све веће нервозе, фрустрације и насилничког понашања режима који води ову државу и друштво у отворену диктатуру и фашизам.
Подсећамо грађане да су за време кампање за београдске изборе униформисани припадници СНС-а, међу којима је било и наших суграђана, опкољавали штандове других странака и физички спречавали грађане да им приђу. Били су то први, очигледни примери кршења Уставом гарантованих права грађана Србије. Убрзо, ово је постала пракса на свим изборима у Србији.
Чланови СНС-а, предвођени одборницима ове организације (јер то већ дуго није политичка странка), напали су припаднике Народне странке и потпредседника странке Николу Јовановића на Новом Београду, покушавајући да их спрече у прикупљању потписа против чланства Косова у Уједињеним нацијама. То се наставило готово у свим градовима у Србији.
Пре само пар дана нападнут је, на штанду Народне странке, у Новом Саду, Борислав Новаковић, повереник НС за Војводину. Псовке, увреде и тон којим су изговорене јасно показују потпуно одсуство морала, васпитања и људскости. И јасан знак да је фашизам, не на вратима, већ да је постао домаћин у нашој заједничкој кући.
Наш град, нажалост, није остао поштеђен у налету таквог понашања које шири председник Републике и његова странка. Припадници СНС-а, што из Шапца, што из околних општина скупили су се испред нашег Позоришта у покушају да спрече одржавање трибине Савеза за Србију, тада још у настајању. Сетите се срамоте коју су тада нанели нашем лепом граду. Вређали су, претили, псовали, пљували, урлали, а све то вођено намером да спрече скуп, да спрече изношење мишљења супротног мишљењу Великог вође. Подсећамо Вас и да су напали владику СПЦ у порти Цркве, покушавајући да га спрече да говори, како би оправдали и сакрили издају коју чини Велики Вођа. Није их спречило ни то што на овај начин директно крше Уставом гарантована права на слободно кретање, права на слободу мишљења и изражавања, слободно окупљање, слободу удруживања, право на учествовање у јавним пословима.
Све ово показује нервозу припадника локалног одбора СНС-а због њихове немогућности да силом и противно одлуци грађана преузму власт у Шапцу. Показује ово и њихову свест о скором слому политике и странке којој припадају и на нивоу државе. Али показује и да су лични интереси једина политика ове групе људи и да су у својој борби за власт спремни да руше све друштвене, моралне и правне норме и нарушавају углед нашег града.
Градски одбор Народне странке у Шапцу подсећа све актере на политичкој сцени да се власт осваја на изборима, гласовима бирача, носилаца суверености, коју они преносе својим изабраним представницима да у њихово име и за њихву добробит врше јавна овлашћења. Зато добијање поверења грађана јесте једини легалан и легитиман начин доласка на власт. Сви остали су неморални, незаконити и неприхватљиви.
Позивамо све грађане Мачве, Поцерине, Посавине и Шапца да заједно градимо наш град, да бранимо своју изборну вољу, своје наслеђе, традицију, право да бирамо и будемо бирани, да сами одлучујемо о свом новцу и судбини свог града. Јер Шабац заиста јесте ПРВИ ГРАД СРБИЈЕ.
ГрО Народне странке Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa