Инфо

21. април 2011.21. апр 2011.
ДВАНАЕСТИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У ШАПЦУ

ИТАЛИЈАНИ НУДЕ ПОСАО

Дванаести пролећни сајам одржан је прошлог петка у Хали спортова „Зорка“, у организацији Националне службе за запошљавање Филијала Шабац. Поред рекордне посећености учешће на сајму узело је око 40 послодаваца, који су понудили незапосленима 420 радних места. Директор шабачке Филијале за запошљавање Бранко Филиповић, отворио је сајам истичући да је ова манифестација постала већ традиционална у нашем граду
У протеклој години одржана су два сајма, на којима је учествовало 73 послодавца и 1.131 незапослено лице. Од тога запослење је добило 180 лица. Тренутно на евиденцији имамо око 11.400 незапослених у Шапцу, док тај број достиже и 17.500 на територији целе Филијале, навео је Филиповић.
Незапослени су могли конкурисати и за Јавне радове за чије спровођење је добило дозволе осам шабачких предузећа. Највеће интересовање владало је за италијанску фирму „СБЕ Србија“, која послује у оквиру „Весковини груп“. По речима директора за међународну сарадњу из агенције ИАЛ ФВГ Луциано Моро, поменута италијанска фирма планира да запосли преко 100 особа у Шапцу у септембру 2012. године.
Радници ће имати сјајну прилику да стекну практична и теоријска знања. Обука ће трајати годину дана, а трошкове ће сносити компанија СБЕ, како у Србији тако и у Италији. У Србији за време трајања обуке радници ће имати надокнаду од један и по еуро по сату, док ће у Италији имати стипендију од 350 еура месечно. Такође, радници ће имати на располагању мини аутобус, тако да ће сваке три седмице моћи да долазе кући и одржавају контакт са својим породицама, навео је Луциано Моро. Заинтересовани кандидати потребне информације могу добити у Филијали НСЗ ““ а и у канцеларији СБЕ у Шапцу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa