Инфо

25. октобар 2018.25. окт 2018.
У КОЦЕЉЕВАЧКИ ДОМ ЗДРАВЉА

Пристигло 500 доза вакцина

Половином октобра у коцељевачком Дому здравља “Др Даринка Лукић” започела је вакцинација против грипа. Као и претходних година у ову здравствену установу пристигло је 500 доза од којих је већ у првој недељи вакцинације дато око 220.
Према речима надлежних у 2017. години подељено је свих 500 доза што очекују и у овој сезони.
–Становништво наше општине је о актуелној вакцинацији против сезонског грипа обавештено путем локалне радио станице и видно истакнутих обавештења на улазним вратима Дома здравља. Право да приме вакцину против сезонског грипа имају сви пацијенти који се јаве код свог изабраног лекара а за које лекар утврди да немају никаквих контраиндикација за то- објаснио је начелник ове установе др Ненад Мандић.
За вакцину против грипа су у највећој мери заинтересовани хронични болесници, затим пацијенти старије старосне доби као и радно активно становништво.
Из ове установе подсећају да је оптимално време за примање вакцине октобар месец и да је превентива суштина те да вакцинација нема никаквог ефекта ни смисла онда када се грип већ добије.
Међу онима који су о свом здрављу мислили на време је Миливој Савић који вакцину против сезонског грипа прима већ неколико година уназад. Напомиње да му је много лакше да прими вакцину него да се разболи од грипа и да захваљујући вакцинацији није болестан.
–Чак иако се деси да се разболим то више личи на слабу прехладу и брже прође- каже овај пацијент.
В.Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa