Инфо

1. новембар 2018.1. нов 2018.
Измештање коцкарница
Канцеларија за младе и Удружење младих

Измештање коцкарница

Протекле среде у Канцеларији за младе, одржана је конференција поводом проблематике постављања коцкарница на местима неадлеко од основних школа и средњих школа. Иницијатива за решавање овог проблема потекла је од Удружења младих, коју је Канцеларија за младе подржала.
- Након залагања младих из УМ да се коцкарнице у строгом центру града Шапца изместе, испред Канцеларије за младе града Шапца, препознала сам озбиљност овог проблема и позвала људе на разговор како бисмо заједно покушали да утичемо на решавање овог проблема. Данас се сви суочавамо са одређеним искушењима, па самим тим проблем коцке и зависности од коцкања је веома тежак и озбиљан проблем. Канцеларија за Младе може да понуди помоћ и да пружи савет у оквиру саветовалишта за децу и младе уколико то буде било потребно у наредном периоду - истакла је Наташа Лазовић, координатор Канцеларије за младе Шапца.
Саветовалиште које делује и ради у оквиру Канцеларије за младе је намењено свима који се осећају усамљено, несхваћено, неприхваћено и који имају проблем у друштву породици, школи и радној средини. Доступно је уторком и четврток од 15.10 до 18.30 у Канцеларији за младе града Шапца, на првом спрату зграде Културног центра.
-Кроз саветодавни рад са два стручна лица сви заинтересовани ће моћи да добију подршку и савет у превазилажењу проблема са којима се саучавају. Долазак је бесплатан, разговори су индивидуални а загарантована поверљивост - додаје Наташа Лазовић.
Сузана Перић, подрпредседница “УМ” исказала је захвалност представницима Канцеларије за младе и позвала и друге институције да им се прикључе.
-Наше удружење није добило никакав одговор од Пореске управе и Одељења за инспекцијске послове града Шапца, а везано за раздаљину између коцкарница и основних и средњих школа. Уколико ускоро не добијемо одговор писаћемо поверенику за информације од јавног значаја Родољубу Шабићу. Наше удружење припрема и планира петицију за укљањање коцкарница у Главној улици, Карађорђевој и делу Масарикове улице. Позивам све заинтересоване да нам се прикључе а све информације могу добити на нашој Фејсбук страници - истакла је Снежана Перић.

К.Ј.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa