Инфо

1. новембар 2018.1. нов 2018.
Златно доба  развоја општине
ОПШТИНСКИ ОДБОР СНС КОЦЕЉЕВА ОБЕЛЕЖИО СВОЈУ СЛАВУ

Златно доба развоја општине

У присуству присталица, симпатизера, сарадника и других гостију Српска напредна странка у Коцељеви обележила је своју славу. Присутнима се том приликом обратио домаћин Владимир Бојић, начелник општинске управе, који је истакао да је ова општина у претходним годинама постала препознатљива по добром раду и вођењу као и по резултатима.
–Свему овоме допринела је домаћинска политика која има свој дугогодишњи континуитет, рационално улагање и способност да се привуку разни инвеститори и инвестиције. Највеће заслуге за овакав развој припадају народном посланику, председнику СНС у Коцељеви, члану председништва странке и председнику СО-е Коцељева Верољубу Матићу који годинама демонстрира своје умеће да Коцељеви обезбеди један завидан ниво инвестиција и инвеститора. Треба поменути и један цео тим око њега који ради у функцији наше Коцељеве. И у СНС и у Влади Србије умеју да препознају добар и квалитетан рад и у многим пројектима они су фактор уз чију помоћ се реализују наше идеје и започети послови- истакао је Бојић и додао да је Коцељева пре нешто више од једне деценије била мало, непрепознатљиво место а да се данас то у значајној мери променило.
Председник “напредњака” у Коцељеви, члан председништва странке, народни посланик у републичком и председник локалног парламента подсетио је да СНС у Србији слави десет година а да им се одбор у овој општини на Вучићево инстистирање прикључио нешто касније. Матић је оценио да због ове одлуке није погрешио.
–Добили смо пуно а мислим и да је странка на нивоу Србије са нама добила пуно. Унели смо доста новина тада и наставили смо да уносимо и даље. Као општина смо дошли у фазу једног озбиљног стратешког планирања и реализације. Ми смо у “златном добу” развоја ове општине. То “златно доба” треба искористити на прави начин. Померали смо границе које су биле незамисливе пре пар година и то је нешто што оставља траг- изјавио је Матић који се дотакао и питања Косова.
Он је поручио да је председник Србије Александар Вучић храбро ушао у решавање тог проблема, без обзира на могуће политичке последице, те да ће уколико се ово питање реши, држава доживети бржи економски и привредни развој.
Присутне је поздравио и председник општине Коцељева Душан Илинчић који је искористио прилику да сумира резултате рада на локалном нивоу у претходном периоду.
Привреда је на завидном нивоу. Имамо добру комуникацију са министарствима и државним органима. Много тога смо урадили на путној инфраструктури попут асфалтирања деонице од девет километара од Коцељеве према Баталагама- рекао је Илинчић и најавио радове на овој саобраћајници у дужини од три километра како би се у потпуности реконструисао важан путни правац према убској општини.
–Обимни радови били су у области електроснабдевања. У овом тренутку се ради реконструкција нисконапонске мреже у Ћуковинама а очекујемо да почну и радови у Бресници. Осим тога, очекујемо и реконструкцију две школе, у Љутицама и Каменици. Коцељева је успела оптиком да покрије целу општину. Верољуб Матић је поставио одличне темеље а на нама је да их градимо, усавршавамо, побољшавамо, улепшавамо а заједно то можемо- закључио је Илинчић у свом обраћању.

В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa