Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
Опет стари знанац
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Опет стари знанац

У прве две првенствене утакмице на новом радном месту Дарко Тешовић је имао знатно јаче ривале, а у наредна два меча “осуђен” је да припрема тим састављен од играча које његови ривали на другој клупи познају боље него он. Темеље пласмана у Супер лигу у МАЧВИ је поставио Предраг Роган. Од Српске лиге је кренуо у успон и многи га сматрају заслужнијим за суперлигашко место екипе пре две године од Аничића. Није толико добро упознат са свим играчима у “црвено-црном” табору, али јесте са неколицном првотимаца. Упознао је Пејовића, Ристивојевића, Лазаревића, Ивића, Милосављевића, те свакако познаје врлине и мане. Ипак, сигурно да више мисли о свом тиму.
СПАРТАК је у Европи играо сјајно, елиминисао и велику СПАРТУ из Прага, побрао симпатије свих у Србији. Ипак, БРОНДБИ беше прејак, а повратак у реалност домаће лиге није био добар, нису се снашли и сада су у проблему. Владимир Гаћиновић није могао, отишао је, а поверење добија Предраг Роган, некадашњи тренер МАЧВЕ, вођа екипе која је ушла у Прву лигу и која је досегла јесењи трон у вишем рангу. Сви су очекивали “буђење” Суботичана још од првих киксева, но то се није десило и уместо плеј оф шетње, борба за опстанак је реалност, уверава табела. Надокнадити одласке Ђуричина, Николића, Савковића није лако, али тим који има: Обрадовића, Ђенића, Шимуновића, Шимуру, Чечарића, Ћаласана, Милошевића, Текијашког мора боље. Да може боље осетио је ПАРТИЗАН кога је само Стојковић спасао пораза.
Против ВОЖДОВЦА МАЧВА је победила, против СПАРТАКА три бода су свакако обавеза јер бодови на домаћем терену, против директних ривала, не смеју се губити, сада не због табеле, већ због мирне паузе и низа од три тешке утакмице током новембра. Биће то меч неефикасних екипа, може да буде и 1:0, као претходне сезоне. Нека буде на конто домаћина.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa