Инфо

29. новембар 2018.29. нов 2018.
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СНС

Где је балон сала у Дреновцу

Повереништво Српске напредне странке одржало је у петак конференцију за медије на којој су говорили о актуелним темама у граду. Повереник и народни посланик СНС Бобан Бирманчевић још једном је затражио одговор на питање где су и ко живи у 72 стана за која је Државна ревизорска институција утврдила да припадају граду Шапцу. Такође се осврнуо и на отварање балон сале у Змињаку дан раније.
-Заиста је добро што је отворена балон сала у Змињаку. Проблем је што је позив за јавну набавку упућен 14. фебруара ове године, затим је неколико дана продужаван рок и тражена измена конкурсне документације. Последњи пут је измена конкурсне документације тражена 26. фебруара, а већ 28. фебруара су отворене понуде. Како су мислили да било ко припреми ваљану документацију, питао је Бирманчевићи додао да је износ наведен у Одлуци о додељивању уговора 4.999.999 динара без ПДВ-а, а да је на локалној телевизији речено да је сала коштала девет милиона динара.
На конференцији је Бирманчевић показао и фотографију плаца у Дреновцу где је, како је рекао, требала да буде изграђена балон сала. Навео је да је три дана пред изборе 2016. године градоначелник Шапца Небојша Зеленовић најавио почетак изградње балон сале која је требала да буде усељена крајем маја.
Повереник СНС Александар Пајић још једном је апеловао на судске органе да поступак против градоначелника Зеленовића не застари.
-Подсећам судове у Шапцу да не застари предмет вредан пет милиона евра против Небојше Зеленовића. Не вршимо притисак, само апелујемо. Ради се о злоупотреби средстава буџета. Предмет мора да буде апсолутно завршен 31. децембра, подсећам то 37. пут, рекао је Пајић.
M.M.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa