Инфо

6. децембар 2018.6. дец 2018.
Питање недеље Гласа Подриња:

Како коментаришете протест „жутих прслука“ у Француској

Аца Симић, потпредседник Нове странке
- Свест грађана Француске је на вишем нивоу него код нас. Код њих је потпунио прихватљиво да јавно мњење реагује, то се сматра грађанском одговорношћу. Слично је било и у Италији када су због цене парадајза организовани протести. Нормално је реаговати на сваку друштвену девијацију попут ове са ценом горива. Снага група је оно што државу усмерава и тера на прогрес. Забрињава што у Србији нема реакције ни на веће глупости.

Владан Савкић, царински техничар
- Мој став је – ћути и трпи, докле можеш. Када више не можеш, изађи на улицу, на протест, уради нешто. Тако је и Французима дошло до грла, изашли су на улицу и изборили се за оно за шта су и изашли на улице. Тако се то ради. Могли бисмо и ми да се угледамо на Французе, барем када је реч о цени горива.

Дејан Иванковић, приватник
- Тај протест није био само због цене горива, већ због, како сам прочитао, комплетног пореског пакета. Ти нови порески закони који за циљ имају додатно опорезивање сиромашнијег слоја друштва у односу на богате. Занимљиво је да су француске власти одлучиле да не дирају цену горива, и да ће да се изјесне о целом пакету, али „жути прслуци“ се не повлаче. Код нас је такав протест немогућ, јер људи годинама сипају гориво хиљаду динара, па докле стигну.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa