Инфо

27. децембар 2018.27. дец 2018.
Пут ка успешној будућности
ОДРЖАН САЈАМ ОБРАЗОВАЊА У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ „СТАНА МИЛАНОВИЋ“

Пут ка успешној будућности

Tрадиционални Сајам образовања у Економској школи „Стана Милановић“ одржан је протеклог петка у свечаној сали, поменуте школе. Сајам је намењен матурантима као и родитељима ученика ове школе. Представља прилику да се родитељи и ђаци детаљније упознају са начинима рада и програмима високих школа и факултета.
Представници образовних инстутуција презентовали су матичне инстутуције информаторима и стручном литературом.
Према речима директорке Економске школе „Стана Милановић“ Соње Мијатовић Јокић, традиција ће се наставити и у будућности.
-Економска школа „Стана Милановић“ оберучке прихвати децу када дођу из основне школе. Прво их позовемо у свечану салу, обратимо им се и пожелимо добродошлицу. Али, када наши матуранти излазе из ове школе исто тако им отворимо врата и прозоре како би ушла светлост и како би добили могућност, да виде којим путем да иду даље. У сарадњи са нашом педагошко – психолошко службом организујемо сајмове крајем године, обично у децембру – истакла је директорка Соња Мијатовић Јокић.
Како истиче Катарина Стојићевић, школски педагог, Сајам се организује у склопу активности тима за каријерно вођење и саветовање.
-Сваки пут се детаљно договарамо у вези организације. На самом почетку овогодишњег Сајма могли смо констатовати да је највећа заинтересованост ученика за област економије, права и администрације. Наравно, велики број наших ђака уписује и друштвено усмерење. У сваком случају, заинтересованост је велика. Већина наших ђака ће наставити студије након завршетка средње школе – навела је Стојићевићева.
Трећи сајам окупио је око 20 високо образовних установа, ка којима су оријентисани ученици Економске школе, а и ове године интересовање за наредну животну и образовну степеницу било је велико.
К.Ј.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa