Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
СЕДНИЦА СО КОЦЕЉЕВА

ПЉУШТАЛЕ УВРЕДЕ

Прву овогодишњу седницу локалног парламента, одржану у понедељак, обележио је недоличан речник и увреде које је на рачун општинских челника али и председника државе упутио одборник опозиције Миољуб Милошевић, називајући их непримереним именима. Осим тога, својим наступом за скупштинском говорницом приликом разматрања Статута општине Коцељева он је изразио и непоштовање према представницима владајуће већине, јер је коментаришући део који се односи на могућности и механизме учешћа грађана у власти преко одборника у скупштини рекао да му је познато да ова општина има скупштину али не и одборнике.
Реагујући на непримерен речник и нарушено достојанство скупштине одборник Станислав Момировић поручио је да се са циркусом мора престати.
–Прво наш председник државе има име и презиме и ту смо да га поштујемо док је наш председник. Тако је и за све функционере у општини. Можемо их критиковати и указивати на њихове грешке али их називати њиховим именом и презименом. Треба износити аргументе, јасне и гласне. Ништа немам против критике али оваква вређања су недопустива. Тачно је да ми немамо опозицију, ни у општини ни у држави. Камо среће да је имамо и да нам нуде неко решење, другачије би било- рекао је Момировић и позвао на поштовање личности и на покретање дисциплинског поступка против оних који чине супротно.
Милошевић је, између осталог, исказао незадовољство и због информисања јавности о скупштинским дискусијама сматрајући да оне у медијима нису пренете на адекватан начин.
–Има опозиције али опозиција нема начин да се оглашава. Овде нема средстава информисања- рекао је одборник опозиције.
На озбиљност у раду скупштине позвао је и председник општине Душан Илинчић, реагујући на увредљив речник и тврдње одборника Милошевића да је општина у криминалу.
–Користе се речи које нису за говорницу ни за скупштину. Ова скупштина не заслужује ни овакав начин разговора ни овакво вођење скупштине. За све постоје више инстанце. Уместо да причамо о реконструкцији школе у Каменици, о изградњи фискултурне сале, о урађеном асфалту до школе у Градојевићу, да причамо о позитивним стварима, ми се бавимо негативом. Хајде да поменемо Зукве где је један човек самоиницијативно реновирао школу. Нон стоп помињете неки криминал. Дајте да видимо у чему је то криминал. Држава нам помаже, даје да реконструишемо школу, урадимо пут. Па то је зато што добро радимо на нивоу локалне самоуправе- рекао је Илинчић.
Одборница Милка Снегић је подсетила присутне да све оно што се каже, а не докаже, нема тежину.
–Ако има елемената криминала, зна се, иде кривична пријава. А рекла-казала, ми морамо да се уздигнемо изнад тога- сматра Снегић.
ИМЕНОВАЊА ДИРЕКТОРА И ЧЛАНОВА ШКОЛСКОГ И УПРАВНОГ ОДБОРА
На овонедељној седници СО-е Коцељева четворогодишњи мандат за директора Центра за социјални рад у овој општини поново је поверен Зорици Савић, дипломираном психологу. Изабран је и школски одбор коцељевачке основне школе. У њега су из реда запослених именовани Милка Матић из Коцељеве, Томислав Живановић из Свилеуве и Душица Ђорђић из Коцељеве. Нови чланови из реда родитеља су Никола Вејин из Каменице, Бранка Радојчић из Брдарице и Зорица Илић из Доњег Црниљева, док ће представници локалне самоуправе у новом школском одбору бити Весна Илић из Коцељеве, Радиша Глигорић из Брдарице и Јанко Вучинић из Доњег Црниљева.
Због одласка у старосну пензију члана УО Библиотеке “Јанко Веселиновић” разрешен је Љубиша Никић, а из реда запослених именована је Босиљка Павловић.
В. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa