Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
Шапчани, чувајте своју слободу!
"ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА" ШАБАЦ

Шапчани, чувајте своју слободу!

У Шапцу је, 15. марта, одржан девети протест "Један од пет милиона". Грађани су се окупили испред старе Робне куће, одакле су, након излагања говорника, прошетали градским улицама. На скупу су говорили Александар Мијаиловић у име Савеза младих града Шапца, политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић и агроном Душан Туфегџић.
Александар Мијаиловић, дипломирани правник, приметио је да нико од шабачких адвоката није говорио на протестима и тим поводом прочитао отворено писмо упућено Адвокатској комори Србије и Адвокатској комори Шапца.
-Као адвокатски приправник у претходне две године имао сам прилику да се лично уверим да је велики број судија и тужилаца поштен и да часно ради свој посао. Међутим, систем је такав да омогућава уплив политике и то је један од разлога зашто млади одлазе из наше земље, рекао је Мијаиловић истакавши да је правосуђе данас понижено и "сведено на улогу чиновника извршне власти и владајуће партије". Такође, позвао је шабачке просветаре да се прикључе својим колегама из Београда, Ниша, Крагујевца, Новог Сада и Суботице и подигну глас против режимског насиља, јер је на просветним радницима одговорност за будуће генерације.
Ђорђе Вукадиновић поручио је Шапчанима да чувају своју слободу, јер кад се слобода једном изгуби, тешко се враћа.
-Прошао сам Србију уздуж и попреко, а радим и истраживања јавног мњења, па знам како се у Србији живи. Страшно се тешко живи и то није фраза. Свуда је на власти СНС и не зна се где је горе стање, рекао је он и наставио.
-Претпрошле недеље људи у Зајечару гласали су за опције против СНС-а, а онда се та опција преокренула и направила локалну власт са СНС-ом, тобоже у интересу грађана Зајечара, рекао је Вукадиновић и додао да СНС критикује Бориса Тадића и назива га издајником, а да су они учинили оно што ни Борис Тадић није хтео.
-Александар Вучић и Томислав Николић су продали веру за вечеру, све друге су прозивали и клели да су издајници, а онда су урадили нешто што ни ти најгори издајници, са или без наводника, нису хтели да учине. Прозивали су Тадића и претили вешањем по Теразијама, али се показало да је он бар имао неке црвене линије које они, нажалост, немају, то вам кажем ја који сам увек критиковао Тадића, закључио је Вукадиновић.
Туфегџић је критиковао нови закон о пореклу имовине, рекавши да га спроводе они који су народ највише покрали.
-Прича се да је породица Вучић прославила прву милијарду евра у Прагу, а хоће да спроводе "лов на вештице" законом о пореклу имовине, рекао је он наводећи да наредну власт не би требало да интересује порез од 75 одсто на оно што неко већ има, већ само први милион свих тајкуна у овој земљи и позвао народ да се прикључи великом протесту у Београду најављеном за 13. април.
Наредни шабачки протест заказан је за 22. март у 18 часова на истом месту.
Н. Марјановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa