Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
ШАМПИОНИ, ВИЦЕШАМПИОНИ
ТЕКВОНДО: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА КАДЕТЕ И СЕНИОРЕ

ШАМПИОНИ, ВИЦЕШАМПИОНИ

На Новом Београду, у дворани „Жарко Жеравица“ наступило је 319 теквондо бораца из 56 клубова Србије на Првенству државе за кадете и сениоре. Међу кадетима и сениорима, у врху се се позиционирала два клуба из нашег града, а укупно је у Шабац пристигло 13 одличја. Уз опосебан осврт на наступе ШАПЦА и ЛЕТЊИКОВЦА, додајемо и једну медаљу трећег клуба из Шапца ВИНЕР ЧИВИЈА коју је освојио НЕМАЊА ИЛИЋ (до 33 кг).
ТК ШАБАЦ
Теквондисти ШАПЦА, представници клуба у мушкој кадетској конкуренцији освојили су трофеј намењен екипном шампиону Србије. До шампионског звања водило их је две златне, једна сребрна и једна бронзана медаља. Шампиони категорија до 37 и 45 кг постали су УРОШ БЕЛАНОВИЋ и ЖАРКО КРАЈИШНИК. Другу позицију заслужио је ВУКАШИН КАРАВИДИЋ у категорији до 41 кг, док је МИЛАН КЕРКЕЗ био трећи до 45 кг. Мушкој екипи титулу је донело 29 поена, једним више од београдског „Галеба“. У укупном пласману кадета ШАБАЦ је на деоби треће и четврте позиције (32 бода).
Колекцију медаља ШАПЦА употпунили су и КСЕНИЈА ЖИВКОВИЋ, трећепласирана међу кадеткињама тежинске категорије до 47 кг и МАТЕЈА ИВАНОВИЋ, сениорски првак за борце до 54 кг.
Бронзу је освојила и АНДРЕА МИЛАНКОВИЋ, сениорка, али у Б категорији.

ТК ЛЕТЊИКОВАЦ
Шабачки клуб ЛЕТЊИКОВАЦ други је тим Србије у категорији сениора. Представници овдашње екипе заслужили су 26 бодова и само је екипа „Азије“ (Нови Београд) била боља. Појединачно, Летњиковчани су добили два сениорска шампиона, два вицешампиона и једног носиоца бронзе.
Летњиковац је доминирао посебно у категорији до 80 кг, где су Шапчани освојили злато, сребро и бронзу! У финалу је искуснији ИВАН КАРАЈЛОВИЋ савладао клупског друга МАРКА МАРКОВИЋА, а ВАЊА МИЋИЋ је заслужио бронзу. БОЈАН СТЕФАНОВИЋ је „сребрни“ до 58 кг, као и МАТЕЈА ВУЧИНИЋ (до 87 кг). У категорији где је Матеја стигао до финала, бронзу је освојио ВИКТОР ПУШКИЋ.
Једну медаљу Летњиковчани имају и међу кадетима. АЛЕКСА ВАСИЋ беше трећи у категорији до 57 кг.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa