Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
Моторно уље у зони ораница
Покрет за Шабац Зелених Србије

Моторно уље у зони ораница

Покрет за Шабац Зелених Србије поднео је Министарству заштите животне средине и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде пријаву да је у месту Мајур поред Шапца у каналу који се налази у пољопривредној зони и служи за наводњавање и одводњавање уочена велика количина изливеног моторног уља које је ту доспело кроз канализациону цев.
Канал се налази поред дела заобилазног пута који пролази кроз Мајур у непосредној близини два велика сервиса за поправку камиона и грађевинских машина која се налазе преко пута бензинске станице Лукоил.
Послате су и фотографије са лица места и видео снимци који показују правац пружања канализационе цеви и ближе описују локацију акцидента.
- Очекујемо од надлежних да што пре одреде надлежног инспектора који ће испитати околности под којим се десило ово загађење животне средине и угрожавање здравља становништва, да на сваких седам дана извештавају јавност о току поступка по овој пријави и да, у случају потребе, ангажују и друге државне органе како би се утврдила потпуна истина о овом акциденту и казнили одговорни- изјављују у шабачком Покрету Зелених.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa