Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
Николајеви дани
Основна школа „Николај Велимировић“

Николајеви дани

Низом активности, од 13 до 17. маја, шабачка Основна школа "Николај Велимировић" обележава Дан школе.
У обраћању присутнима, директорка школе Весна Живановић истакла је да је школску годину обележио рад са децом, стицање и неговање нових знања, и као резултат заједничког ангажовања стигла су признања са бројних такмичења.
"Николајеви дани" почели су пригодном приредбом под називом "Времеплов", ученика трећег разреда, а завршиће се у петак када ће бити организована хуманитарна акција за ученицу која се тренутно налази на болничком лечењу.
-Желимо да ангажујемо децу од првог до осмог разреда, као и ону из издвојених јединица. Колеге и родитељи су радо прихватили да учествују у реализацији програма. Током школске године радимо са ученицима, а „Николајеви дани“ су круна нашег труда и прилика да покажемо колико су деца талентована за музику, спорт, поред тога што су освајачи медаља на такмичeњима. У знак сећања на влaдику Николаја имамо квиз знања из веронауке - рекла је Оливера Милутиновић, стручни сарадник и додала да је циљ манифестације да се створи, негује атмосфера другарства, пријатељства и сарадње коју школа баштини.
У оквиру Николајевих дана биће реализовани бројни и богати садржаји. Квизови знања, предавања, активности посвећене екологији, презентације, изложбе, спортске играрије само су део активности којима ће школа обeлежити свој дан.
Домаћи колачи које су ученици уз помоћ наставнице направили на часовима домаћинства биће део продајне хуманитарне изложбе.
Представници Основне школе из Великог Градишта, „Свети владика Николај Велимировић“ били су почасни гости Шапчана. Прва посета, али се надају сарадњи и размени искустава.
-На позив директорке Весне Живановић смо дошли у Шабац. Надам се да је ово само почетак упознавања и будуће сарадње у оквиру Николајевих дана - рекла је Андреа Поповић, дипломирани учитељ.

М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa