Инфо

27. јун 2019.27. јун 2019.
Тимски дух водио до славе
НЕМАЊА РАДИЋ, НАЈБОЉИ ГОЛМАН ОКРУЖНЕ ЛИГЕ

Тимски дух водио до славе

У родоном Прњавору вратио „дуг“ од пре две сезоне. Заједништво донело победе у одлучујућим мечевима. Лига квалитетна, али неизједначена
У последњем колу сезоне 2016/17 Немања Радић дошао је у родни Прњавор, на утакмицу где је играла МЛАДОСТ, клуб из родног места, али он је био на другој страни, у опреми са грбом „Борца“ из Лешнице, на одлучујућем мечу за титулу и зонски ранг. Победио је, али је изгубио Прњавор, те није то могло бити славље какво доликује шампионском звању. Две сезоне касније се вратио, но сада је у „зелено-белом“ дресу и истим нијансама у срцу сва енергија сливена у једну жељу.
-Био је то неки „лични дуг“, нико није наметао ништа, али је мени дечачки сан био да остварим нешто посебно бранећи за клуб из места рођења. Жеље су се сусреле са амбицијама клуба, договорили смо се брзо и кренули у, испоставиће се, успешну реализацију шампионских циљева. Успеси, у „Младости“ су нешто више за мене, остварење сна – каже Радић.
Немања је најбољи голма у Округу, у протеклој сезони. То говоре бројке. Прњаворци су примили само 17 голова у 30 кола, чак 15 мање од првог наредног тима.
-Базирали смо планове на чврстој одбрани, међутим у фудбалу, не можемо одвојено гледати одбрану и напад, почетак одбране је чврстина на сваком делу терена. Увек ћу понављати да је и укупан резултат, али и свако достигнуће на појединачном нивоу, пре свега успех колектива и екипе у сваком смисли те речи. Заједништво нас је носило. Имали смо смртни случај где је преминуо наш секретар Мирослав Димитријевић који је био нама и сарадник и пријатељ, човек целодневно посвећен клубу и овај успех посвећујемо њему.
„Младост“ се четвртог ранга домогла после неколико сезона где је била у врху, али никада на првом месту.
- У другој полусезони смо имали тешка гостовања у Богосавцу пре свега, али и Црној Бари и Клењу. Морали смо да победимо, свесни колико је тешко, имали смо самопоуздање да можемо то учинити, подршка једни другима у сваком минуту донела је пехар. Јако тешка сезона је иза нас, ми и Богосавац смо имали екипе за виши ранг, а опет смо знали да само један кикс руши све.
Радић је уверен да ће Прњавор гледати дуго, бар зонашки фудбал.
-Организационо и инфраструктурно смо одавно на вишем нивоу од лиге где смо играли. Имамо рефлекторе, тренирамо увече лети, сви услови су ту. Играчи са искуством су ту и мислим да је неће бити проблема око опстанка, а то је сасвим довољно за прву сезону – закључује Радић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa