Инфо

27. јун 2019.27. јун 2019.
ШАПЧАНИ НА ТРИ ФРОНТА
КАЈАК: ЗАМАХ НОВЕ СЕЗОНЕ

ШАПЧАНИ НА ТРИ ФРОНТА

Клуб и државу репрезентују све категорије шабачких кајакаша. Најмлађи бране боје клуба у Лиги, старији у опреми Србије брусе форму за најважнија такмичења. Зорић у Минску
Када се сезоне у већини спортова завршавају, кајакашка улази у пуни замах и преузима полако примат на такмичарском пољу. У кајакашкој Србији на Шабац одавно гледају као незваничну престоницу овог спорта, очекују велике резултате, истовремено, на тај начин, указују и поштовање и намећу обавезу. За сада шабачка ЗОРКА успешно одговара на сваки изазов.
МИЛЕНКО ЗОРИЋ, олимпијски вицешампион, светски и европски ас, освајач свих могућих медаља, припремајући се за Европско и Светско првенство, наступа у Минску на Европским играма. У својој дисциплини, К2 1.000 наступа са новим партнером у чамцу, Стефаном Векићем, а предводи их тренер Урош Павловић. Наравно, тандем са Марком Томићевићем је актуелан за најважнија надметања током лета, као и за Олимпијске игре у Токију, док је овај дуо спреман само за Минск. О резултатима Миленка читајте у наредном броју „Гласа Подриња“, односно на нашем званичном сајту.
Јуниоре Србије средином јула очекује Европско првенство у Рачицама, а од 20. јуна, најбољи кајакаши Србије у овом узрасту припемају се на Борковачком језеру. О јуниорима државе бригу води шабачки тренер Милан Ђенадић, а међу девет репрезентативаца, чак четири су чланови шабачке „Зорке“: ВУК МИЛЕТИЋ, БРАНКО ЛАГУНЏИЋ, АНДРЕЈ НИНКОВИЋ и ЖАРКО ЈАКОВЉЕВИЋ.
Свој клуб у овим првим летњим данима, уз много успеха, представљају најмлађи, пионири и мини кајак чланови у Лиги Србије за ове старосне категорије. ЗОРКА је екипни победник другог кола у мини кајаку са 193 бода, док су пионири наступили ослабљени услед повреда, но упркос томе, заузели су позицију пет у екипном пласману са 82,5 подова. Појединачно, у другом колу, „зоркаши“ су у Вишњићеву освојили једну златну, четири сребрне и три бронзане медаље, а титулу је заслужио Александар Петковски. Мини кајакаши и пионири наредни сусрет имају 6. јула у Бачкој Паланци, у трећем колу Лиге.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa