Инфо

4. јул 2019.4. јул 2019.
Извоз комуналног отпада у Срем
ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

Извоз комуналног отпада у Срем

Недавним потписивањем Уговора о пружању услуга одлагања комуналног отпада на Регионалну депонију “Срем-Мачва” у Сремској Митровици, општина Богатић је обезбедила безбедно и сигурно складиштање комуналног отпада са свог подручја на поменуту депонију, што је потпуно у складу са прописима Европске уније који регулишу ову област.
Сагласност су дали представници градова оснивача депоније: Сремска Митровица и Шабац. То је и званично оверено у име општине Богатић. Уговор су потписали председник општине Ненад Бесеровац и директор ЈКП Богатић Владан Попадић. Регионалну депонију “Срем-Мачва” у овом случају заступао је вршилац дужности директора Раде Живковић.
- Закључењем овог уговора, створени су услови да комплетан комунални отпад из општине Богатић, депонујемо на Регионалну депонију. Техничке могућности постоје и већ почетком овог месеца (јул) можемо да стартујемо. Средства за ову годину( до краја године ) су обезбеђена из општинског буџета и пословних прихода ЈКП Богатић, тако да наши грађани, финансијски то неће осетити, каже председник општине Ненад Бесеровац, наглашавајући и друге предности, а пре свих могућност санирања две нове “дивље” депоније смећа у селима.
- Наравно, додаје директор ЈКП Богатић Владан Попадић, депонија у варошици Богатић “Нишно поље”, остаје у употреби, а већа пажња биће посвећена “разврставању” смећа.
Општина Богатић се прва прикључила Регионалној депонији “Срем-Мачва” на којој има још простора за прописно складиштење овог смећа, што је све у складу са строгим прописима Европске уније који регулишу ову област.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa