Info

4. jul 2019.4. jul 2019.
Izvoz komunalnog otpada u Srem
ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE U OPŠTINI BOGATIĆ

Izvoz komunalnog otpada u Srem

Nedavnim potpisivanjem Ugovora o pružanju usluga odlaganja komunalnog otpada na Regionalnu deponiju “Srem-Mačva” u Sremskoj Mitrovici, opština Bogatić je obezbedila bezbedno i sigurno skladištanje komunalnog otpada sa svog područja na pomenutu deponiju, što je potpuno u skladu sa propisima Evropske unije koji regulišu ovu oblast.
Saglasnost su dali predstavnici gradova osnivača deponije: Sremska Mitrovica i Šabac. To je i zvanično overeno u ime opštine Bogatić. Ugovor su potpisali predsednik opštine Nenad Beserovac i direktor JKP Bogatić Vladan Popadić. Regionalnu deponiju “Srem-Mačva” u ovom slučaju zastupao je vršilac dužnosti direktora Rade Živković.
- Zaključenjem ovog ugovora, stvoreni su uslovi da kompletan komunalni otpad iz opštine Bogatić, deponujemo na Regionalnu deponiju. Tehničke mogućnosti postoje i već početkom ovog meseca (jul) možemo da startujemo. Sredstva za ovu godinu( do kraja godine ) su obezbeđena iz opštinskog budžeta i poslovnih prihoda JKP Bogatić, tako da naši građani, finansijski to neće osetiti, kaže predsednik opštine Nenad Beserovac, naglašavajući i druge prednosti, a pre svih mogućnost saniranja dve nove “divlje” deponije smeća u selima.
- Naravno, dodaje direktor JKP Bogatić Vladan Popadić, deponija u varošici Bogatić “Nišno polje”, ostaje u upotrebi, a veća pažnja biće posvećena “razvrstavanju” smeća.
Opština Bogatić se prva priključila Regionalnoj deponiji “Srem-Mačva” na kojoj ima još prostora za propisno skladištenje ovog smeća, što je sve u skladu sa strogim propisima Evropske unije koji regulišu ovu oblast.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa