Инфо

1. август 2019.1. авг 2019.
БУДИМПЕШТА ЗА СЕГЕДИН
КАЈАК: РЕПРЕЗЕНТАТИВНЕ ПРИПРЕМЕ

БУДИМПЕШТА ЗА СЕГЕДИН

Најбољи кајакаши Србије приводе крају припреме за свакако најважније овосезонско такмичење, Светски шампионат чији је домаћин Сегедин од 21. до 25. августа. Једна од последњих база наших кајакаша је престоница државе домаћина планетарне смотре, Будимпешта. У главном граду нашег северног суседа спојили су се најбољи из различитих дисциплина, а међу путницима које је изабрао селектор Бора Сибинкић је и четворо чланова шабачког клуба ЗОРКА.
На Светском првенству ће се „избијати“ норме за Олимпијске игре у Токију 2020. године, а да се тамо нађу покушаће носиоци сребра из Рија 2016. МИЛЕНКО ЗОРИЋ „зоркаш“ и његов колега из чамца, некадашњи члан шабачког клуба Марко Томићевић. Наравно, наступају у њиховој омиљеној дисциплини К2 1.000.
После Бразила где је веслао у двојцу на 200 метара, НЕБОЈША ГРУЈИЋ жели да буде и на далеком истоку, у новоуведеној дисциплини, К4 500, где је члан квартета: Стефан Векић, Владимир Торибаров и Марко Драгосављевић (такође некадашњи кајакаш Зорке).
Тренер четверца је Шапчанин УРОШ ПАВЛОВИЋ, а у стручном штабу репрезентације је и некадашњи освајач злата на Светском, МИЛАН ЂЕНАДИЋ. Када говоримо о значају шабачког кајака за Србију, треба додати да је у саставу тренера још један бивши члан нашег клуба Урош Митјев.
У експедицији Србије је 12 кајакаша и кајакашица, четири тренера, селектор и физиотерапеут.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa