Инфо

3. октобар 2019.3. окт 2019.
Шабац Језик је хранитељ народа
Изложба у Културном центру

Шабац Језик је хранитељ народа

Гостујућа изложба “Језик је хранитељ народа”, ауторке мр Елиане Гавриловић, настала је поводом обележавања двестоте годишњице од објављивања првог издања Вуковог Српског рјечника, али 70 година од оснивања Музеја Вука и Доситеја представљена је у Култуном центру.
На двадесет различитих паноа на занимљив и едукативан начин презентована су дела Доситеја Обрадовића и Вука Стефановића Караџића. Текстови у оквору поставке обогаћени су одабраним репродукцијама и портретима. Посетиоци могу видети и репродукције личних предмета, фотографије породице Вука Караџића.
-Потрудили смо се да представимо кључне појмове, дешавања и догађаје везане за Вука и Доситеја, и Мину Караџић. У оквиру поставке је и прича о Музеју Вука и Доситеја који ове године обележава 70 година постојања – рекла је ауторка изложбе мр Елиана Гавриловић
Изложба има едукативни карактер и намењена је ученицима основних и средњих школа, а прати наставни програм матерњег језика. У Култуном центру се реализује у оквиру програма „Језичка култура“ и доступна је за јавност до 14. октобра.
-Ово је добар пример сарадње са релевантним појединцима, институцијама када је у питању језичка култура и писменост. Циљ нам је да укључимо ученике основних и средњих школа у наше активности – истакла је Катарина Јанковић Поповић уредник програма у КЦ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa