Инфо

Берза

  • aero 900 ▲ 3,69%
  • ikrbg 70 ▲ 40,00%
  • jesv 6.002 ▼ -7,66%
  • niis 605 ▲ 1,00%
  • rso16142 114,63 ▼ -0,90%
  • stotn 125 ⚫ 0,00%
(3. октобар 2019.)
ЗРЕЛЕ ЈАГОДЕ У ГОРАЖДЕВЦУ:

Пољопривредници беру плодове сарадње са Шапцем

За нове јагодаре први плодови су знак да могу бити подједнако успешни као произвођачи у Поцерини чија домаћинства су посетили овог пролећа и од којих су добили драгоцене савете
Пољопривредници беру плодове сарадње са Шапцем
Пољопривредници у Гораждевцу, којима је Град Шабац помогао да подигну засаде јагоде, пробали су прве плодове свог рада. Иако није уобичајено да се у ово доба године једу јагоде, то је тренутно највећа радост и понос у кућама породица које учествују у овом пројекту и доказ да је овај заједничи подухват успео.
Свако домаћинство оставило је између 20 и 30 садница да цветају како би се уверили да су посао успешно обавили, али и да би обрадовали децу у породици. На остали садницама током периода вегетације, односно до касне јесени, скидају се цветови да биљка не би трошила енергију и тако се спремила за формирање плодоносних цветова на пролеће.
Сваки корак производње својим саветима прате запослени у Одељењу за пољопривреду града Шапца који од самог почетка пројекта пружају стручну помоћ пољопривредницима из Гораждевца.
За нове јагодаре први плодови су знак да могу бити подједнако успешни као произвођачи у Поцерини чија домаћинства су посетили овог пролећа и од којих су добили драгоцене савете.
Прилику да зарађују више од свог рада пољопривредници из Гораждевца добили су након одлуке Скупштине града Шапца да помогне набавку садница са 10.000 евра и да стручни тим овог града помогне својим знањем.
У овом пројекту учествује и аустријска невладина организација “Диаконие” која је издвојила значајан део новчане помоћи за опрему и технику потребну за одржавање засада јагоде, и Општина Пећ.

Најновији број

28. мај 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa