Инфо

28. новембар 2019.28. нов 2019.
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ ДР ДЕЈАНА ПАВЛОВИЋА

Какав ваздух удишемо

Председник покрета “Зелени Шабац” и одборник у градској Скупштини, доктор Дејан Пвловић је на конференцији за новинаре одржаној прошлог уторка у Градској кући, између осталог изјавио да грађани Шапца треба да буду забринути какав ваздух удишу ових дана. Наиме, мерења градског Завода за јавно здравље Шабац и независне, овлашћене институције из Новог Сада, коју је ангажовао град, показала су повећану концентрацију отровних материја у ваздуху, основаност сумњи грађана и с тим у вези оформљене Иницијативе “За Шабац без смога”. Ово је било њихово треће окупљање.
- Важно је да су анализе Завода за јавно здравље и независне институције из Новог Сада потпуно транспарентне, што је и био један од наших захтева. Важно је и да се стање што пре поправи. Из Фабрике ђубрива су нас о својим активностима (хитним мерама, где су кажу амонијак свели на дозвољену границу, која опет није у складу са мерењима Завода), одмах обавестили. Има, нажалост и других потенцијалних загађивача, што налаже хитна већа улагања града у контролу исправности ваздуха али и одговарајуће мере надлежног Министарства, поручио је Павловић, додајући да су прекорачења у концентрацији опасних супстанци у ваздуху била неколико дана.
Он је поновио више пута да ово није никакав политички став, нити говори као представник било које политичке организације. Нагласио је да иступа искључиво као грађанин Шапца, апелујући на одговорне да што пре реше овај проблем.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa