Инфо

23. јануар 2020.23. јан 2020.
За најхрабријe
ШАБАЦ ЗВАНИЧНО ПОСТАО ЧЛАН УДРУЖЕЊА “ТРИ ПЛУС”

За најхрабријe

Уштеде на годишњем нивоу су од 1.000 до 1.500 евра. Градоначелник Шапца НебојшаЗеленовић је истакао да је потписивање уговора само формалност и да сарадњу негују већ три године, што ће и наставити
Град Шабац већ трећу годину породицама са троје и више деце омогућава да постану власници “Поносне картице три плус”. Картица омогућава бројне попусте, као и бесплатне чланарине, а уштеде на годишњем нивоу су од 1.000 до 1.500 евра.
Шабац је у среду и званично постао члан покрета “Три плус”. Уговоре су потписали градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и председник покрета Владица Гавриловић.
-Основани смо на Васкрс 2017. године, да васкрсне Србија. Четири милиона Срба је кроз векове дало своје животе да би сачували земљу. Данас такође морамо да је сачувамо и најважнији задатак нас као генерације јесте да предамо Србију нашим потомцима онакву какву смо је наследили од наших предака и да победимо највећег непријатеља српског народа – белу кугу. Најефикасније оружје у тој борби су породице са троје и више деце и да са 7,8 процената дођемо на 45 процената породица са троје и више деце. То је једина гаранција да ће нас за 50 година бити исто. Неопходно им је дати поштовање какво заслужују да бисмо и остале охрабрили на проширење породице, истакао је Владица Гавриловић.
Шабац је назвао једним од “12 величанствених” локалних самоуправа које од првог дана подржавају пројекат и учествују у њему. Гавриловић је навео да мајке које су родите троје и више деце често питају ко их је терао да рађају и да одговор на ово питање постоји и гласи “Србија која плаче јер нестаје”.
Градоначелник Зеленовић је истакао да је потписивање уговора само формалност и да сарадњу негују већ три године, што ће и наставити. Ипак, у једној ствари се није сложио са Гавриловићем.
-Мислим да наш највећи непријатељ није бела куга него наша неспособност да организујемо пристојан живот. Научили смо на беспомоћност и да стално чекамо да неко други уради добре и корисне ствари за нас. Ми смо овде у Шапцу одлучили да се против тога боримо, тако што ћемо почети да правимо друштво у коме ће људи желети да живе. Имаће пристојан посао, добре услове за живот, чисту животну средину, добру воду, уређено одношење отпада... Квалитетан друштвени живот значи да имају садржаје који се односе на добро образовање, културни живот, спортске догађаје и све оно што чини живот у заједници комплетним. Имамо политику да свако дете научи да игра коло, да научи да плива и све то о трошку града. Имамо политику да људи слободно одлучују о свом новцу и да гласају на референдумима како желе да потроше порез на имовину. То је све питање наше одлучности и спремности да се ухватимо у коштац са тим и да не очекујемо да нам неко из Београда нешто поклони или учини само зато што смо чланови његове странке, рекао је Небојша Зеленовић.
Најзаслужнији што пројекат трећу годину живи и расте у Шапцу јесу члан Градског већа Божидар Катић, директор Туристичке организације Шапца Срђан Митрашиновић и координаторке пројекта Снежана Живановић и Славица Копрић. Приликом потписивања уговора Божидар Катић је навео да је то подизање приче на виши ниво.
-Пре три године, када смо почели са овим пројектом, 76 одсто деце из породица са троје и више деце, није се бавило ниједним спортом. Данас је тај број нула. Свако дете из ових породица, које жели да се бави неким спортом има ту могућност захваљујући покрету “Три плус”, граду Шапцу и нашој сарадњи. Није “Поносна картица три плус” само картица која обезбеђује попусте и која олакшава живот. Та картица је признање овог народа оним људима који су имали храбрости да у најтежим временима имају троје и више деце Ако као народ и држава останемо и опстанемо то ће бити захваљујући њима, рекао је Божидар Катић.
Прошле године је око 1.000 породица добило “Поносну картицу три плус”.

Нови попусти до нових картица
Око 70 привредних субјеката у овом тренутку даје одређене попусте. Међу њима су малопродајни објекти, спортски клубови, фризери, зубари, школе страног језика, играонице, такси удружења... Разговори са привредницима трају и процена је да ће их бити око 140 и да ће покрити сегменте који недостају до поделе следећих картица.
Списак свих који дају попусте може се наћи на сајту покрета “Три плус”.

М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa