Инфо

6. фебруар 2020.6. феб 2020.
Све готово за 25 минута
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Све готово за 25 минута

Одборници усвојили свих 12 предложених тачака дневног реда, без дугих дискусија

Одборницима Скупштине општине Богатић, на 33 редовном заседању, одржаном прошле недеље, требало је само 25 минута да усвоје свих 12 тачака дневног реда колико их се нашло на овој седници. Прво су дали сагласност на Одлуку о усвајању локалног акционог плана запошљавања у овој локалној самоуправи за 2020. годину. Једногласно су усвојили и Одлуку о првој измени и допуни Одлуке о општинским и некатегорисаним путевима, којом се путни правац Богатић-Клење проглашава општинским путем. Није било ни негодовања приликом усвајања Одлуке о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину непосредном погодбом. Ради се о катастарским парцелама у Клењу, ради окончања изградње тротоара. Ову одлуку образложила је Гордана Савић из одсека за имовинско правне послове општинске управе.
У складу са Законом о предшколском васпитању и образовању, усвојена је и Одлука о праву на компензацију дела трошкова боравка деце у предшколској установи, чији је оснивач друго правно или физичко лице на територији општине Богатић за 2020-2021.
Одборници су једногласно усвојили предложени програм пословања ЈКП “Богатић” за текућу годину и посебни програм коришћења општинских субвенција.
Потом је без икаквих коментара усвојено Решење о именовању изборне комисије општине Богатић.
Прво је констатован и једногласно усвојен предлог за разрешење в.д. статуса директора ЈКП Богатић Владана Попадића, а потом на исто место именован исти човек, али сада као директор овог предузећа, који ће поверену дужност обављати у наредном четворогодишњем периоду. Попадић је дипломирани економиста из Богатића.
Одборник Александар Илијашевић из Бадовинаца ( СНС ) поново је питао када ће кренути одношење смећа из оних месних заједница где се то не ради и предложио набавку камиона за поменуту намену, јер је то према његовој рачуници јефтиније и ефикасније за грађане. Илијашевић је више говорио и о “рак рани” Бадовинчана, а то је експлоатација шљунка и песка са Дрине. Нагласио је да ова река не може дневно да донесе шљунка, колико се из ње извади. С тим у вези констатовао је “алармантну” ситуацију да поједини бадовиначки атари (Дреница), готово преко ноћи остају у води.
Одборник из исте партије (СНС) Никола Милутиновић из Белотића, интересовао се када ће прорадити новоизграђени дечји вртић у његовом селу, који већ годину дана од отварања не ради.
Председник општине Ненад Бесеровац, одговорио је Милутиновићу да у случају дечјег вртића у Белотићу нису били решени неки папиролошки проблеми, али да се у најскорије време очекује разрешење и тих проблема и несметан рад вртића.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa