Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
Субвенције шире производњу
ВЕСЕЛИН ГАТИЋ ДИПЛОМИРАНИ ИНЖЕЊЕР
СТОЧАРСТВА ИЗ ОЧАГА

Субвенције шире производњу

Матичење стоке је добар начин да се добију шире и тачне информације. Експанзија у овчарству
Прошло је пет година од како се Веселин Гатић, дипломирани инжењер сточарства из Очага одлучио да прихватањем система матичења обезбеђује податке о животињама (овцама, кравама, крмачама) на ширем простору Мачве. Тај посао обавља веома одговорно и педантно, заједно са још неколико својих колега. Брзо је стекао велико поверење сточара у овом крају, а протекло време је и добра прилика за уочавање тенденција у овој области рада.
- Има доста младих произвођача. Нема сумње да су субвенције основни мотив који их опредељује да се баве овим веома захтевним послом. Смештајни услови у којима стока станује су веома различити, а приметна је права експанзија у развоју овчарске производње. Преовлађује раса Виртемберг али у последње време не ретко сусрећемо и произвођаче који хране Ил де Франс овце, каже Гатић
Наглашава да су свима основни мотив субвенције и повраћај средстава у висини од 50 одсто приликом набавке основног стада. Тако је у последње време приметан значајан напредак у овчарској производњи, која на овакав начин постаје све привлачнија.
Наш саговорник поново наглашава мотив субвенција и да се, када је овчарство у питању може валоризовати велики труд и улагање, само приликом исхране стада од 30 и више плоткиња.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa